800 perces focimaraton Monospetriben

Monospetri e hónapban ünnepelte 800 éves fennállását. Rendezvényeiken a 800-as szám visszatérő motívum volt. Egy vállalkozó kedvű csapatnak eszébe jutott egy nem mindennapi és merész ötlet: 800 perces focimaratont szerveztek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Komoly feladatot vállalt a Jakab Zsolt, Rácz Barna, Schek Csaba, Pintér István és Tóth Szabolcs alkotta szervező csapat: nem kevesebb mint 150 emberrel egyeztetett, hogy Monospetri 800. „születésnapját” egy 800 percig tartó futballmaratonnal is megünnepeljék. Mindezt sikerrel megtették, és a falu műfüves pályáján elkezdődtek a mérkőzések.
A pálya egyik felén mindig monospetri csapat állt – természetesen váltott erőkkel –, a másikon pedig valamelyik vendégcsapat – Margittáról, Vedresábrányból, Apátkeresztúrról, Szentjobbról, Papfalváról, Füvesről (Vărzari), Szalacsról és Érszőlősről érkeztek. A játékosok életkora is változott unokakortól a nagyszülői korig. A legfiatalabb és legidősebb játékos között majdnem hat évtized volt a különbség. A kezdőrúgásra reggel 7.40-kor került sor, az utolsó sípszó pedig 21 órakor hangzott el. A végeredmény 119–107 a monospetriek javára.
Az egész napos meccsen mind a hazaiak, mind a vendégek derekasan helytálltak, játékkedvüket még a szokatlanul nagy hőség sem tudta megtörni. A barátság volt a jellemző, alig-alig volt szabálytalanság, de az sem szándékos. Pályára lépett többek között az RMDSZ Bihar megyei szervezetének csapata is élükön Cseke Attila és Szabó Ödön képviselőkkel. Az eseményre két emlékpóló készült, amit minden játékos ellátott kézjegyével. A játékosok ellátásáról is gondoskodtak a szervezők, mivel Tánki József finom bográcsgulyást főzött nekik. A jó hangulatú focimaraton emlékezetes és kellemes színfoltja volt a 800. születésnapi ünnepségnek. A szervezők ezúton is köszönetet mondanak minden résztvevőnek és támogatónak. „Ez jó mulatság, férfimunka volt!”