Pályázati jó tanácsok

Fedezzük fel! – új kezdet az EU-s finanszírozásban címmel szervezett tanácskozást a nyáron Nagyváradon a Romániai Vállalkozásokért Egyesület (ROVE), a Kós Károly Akadémia, az RMDSZ és a Wilfried Martens Központ.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A vándorkonferencia – melyet például Kolozsváron és Marosvásárhelyen is megtartottak – fő célja a kis- és közepes vállalkozások képviselőinek vagy akár a civil szervezetek és önkormányzatok munkatársainak tájékoztatása a 2014–2020-as EU-s költségvetési időszakban elérhető pályázati lehetőségekről.
A megjelenteket Vincze Lóránt, az RMDSZ külügyi titkára köszöntötte elsőként, ő elmondta, hogy az elmúlt időszakban meglehetősen kevés uniós támogatást sikerült lehívni, ennek több oka is volt, például a megfelelő felkészülés hiánya vagy a túlzott bürokrácia. A megjelenteket Huszár István nagyváradi alpolgármester, Szabó Ödön parlamenti képviselő, a szövetség megyei szervezetének ügyvezető elnöke és Nagy Gábor, a ROVE elnöke is köszöntötte, majd Szávics Petra pályázati szakértő, volt Európa-ügyi államtitkár ismertette a 2014–2020-as pénzügyi időszak fő céljait, pályázási prioritásait. Beszélt az európai programokról és a romániai felhívásokról is.
Egyebek mellett innováció, kutatás, élelmiszeripar, biogazdálkodás, vidékfejlesztés és a humán tőke képzése témakörökben is lehet majd pályázni, hangzott el. Az egynapos konferencián természetesen kérdéseket is feltehettek a résztvevők, illetve sikertörténeteket is bemutattak. A megjelenteket a szakemberek, a Goodwill Consulting, az OTP Bank és a Bechem Partners tanácsadó cég, valamint a ROVE képviselői a pályázatfigyelés gyakorlatáról, az EU-s pályázatokhoz felhasználható alternatív finanszírozási forrásokról, a pályázatok írásának és a projektek kivitelezésének útvesztőiről tájékoztatták.