A szépkorúakat ünnepelték Paptamásiban

Október végén immár negyedik alkalommal köszöntötték közösen Paptamásiban a szépkorúakat. A minden évben megszervezett rendezvényre az idén is mintegy 200-an voltak kíváncsiak.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Október 25-én szervezték meg Paptamásiban a IV. Idősek Találkozóját, és az idén is nagy népszerűségnek örvendett a szépkorúak, illetve a hozzátartozók körében. Hiszen minden családtag örül annak, ha a nagyszülő, anyuka vagy nagybácsi kimozdul egy olyan rendezvényre, amelyet a község elöljárói az ő tiszteletükre szerveztek.
Az ünnepség vasárnap délután 3 órakor vette kezdetét a községközpont Tamási kultúrházában. A községhez tartozó Pelbárthidáról, Nyüvedről és Kügypusztáról az érdeklődő idősek a helyi önkormányzat jóvoltából busszal tudtak a rendezvényre eljutni. Az érkezőket zászlókat tartó helyi cserkészek fogadták, így tisztelegve az idősek és más vendégek előtt.
A paptamási kultúrotthonban a szervezők terített asztallal, kellemes és jó hangulatú, örökzöld zenékkel fogadták az érdeklődőket. A rendezvényt Matyi Miklós polgármester nyitotta meg. Külön köszöntötte az RMDSZ megyei elöljáróit, a jelen lévő lelkipásztorokat, akiknek fontos a gyülekezetükben élő idősek lelki támogatása. Az ünnepség a helyi baptista gyülekezet énekkarának előadásával, majd Bíró Rozália szenátor beszédével folytatódott, amit a nyüvedi Erdős Ida szavalata követett. Szabó Ödön parlamenti képviselő is köszöntötte a szépkorúakat. A polgármester és Németi Gyula alpolgármester ezek után egy rövid ceremónia keretében képletesen újra összeadta az 50. házassági évfordulójukat idén ünneplőket. A hat pár az erre az alkalomra készült emléklapok és jelképes ajándékok mellett 500 lejt is átvehetett.
A ceremónia végeztével a nagyváradi MM Pódium színművészei szórakoztatták ismert operettslágerekkel és magyar nótákkal a közönséget. A felcsendülő ismert dalokat többen együtt énekeltek az előadókkal. Később a helyi Gilice néptáncegyüttes szórakoztatta az időseket széki és vajdaszentiványi táncokkal. A legifjabb generációt képviselik ők, hiszen a tánccsoport tagjai alig lépték át a 10. életévüket. Bacsó Erika koreográfus tanítványai nagy sikert arattak.
Az előadásokat a már megszokott tombolahúzás követte. Matyi Miklós apró, ám hasznos ajándékokkal kedveskedett minden jelenlévőnek. Csak az volt a kérdés, hogy ki mit vihet haza. A Tóth Gyula helyi tanácsos által fődíjként felajánlott malacot a pelbárthidai, 91 esztendős Bernát Erzsébet nyerte meg. Ő elsőre bátortalanul, majd egyre határozottabban jelentette ki, hogy gondját viseli élete első „nyereményének”.

Major Loránt János