Mikulás-ünnepség a premontrei öregdiákoknál

Immár 22. alkalommal szerveztek családi Mikulás-ünnepséget a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének tagjai. Az idei rendezvény is a barátság és az összetartozás jegyében telt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesülete havonta rendszeresen tart egy-egy találkozót. Ezekre a tartalmas, bajtársias összejövetelekre mindig jellemző a jó hangulat. A decemberi rendezvény pedig különösen kellemes, hiszen ez az adventi találkozó, a családi Mikulás-ünnepély.
Az esztendő utolsó eseményének is a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum adott otthont. Először a tanintézet V. B. osztályának diákjai kedveskedtek műsorral a premontrei öregdiákoknak. Az előadást a téli ünnepkörről szóló versekből, dalokból állították össze, majd egy tánccal fejezték be a produkciót. Az ötödikeseket Babota Tünde és Palotás Zsuzsa készítette föl. A gyerkőcök az általuk készített képeslapokkal is meglepték a premontrei öregdiákokat, akik meg édességcsomaggal ajándékozták meg a „kis Mikulásokat”.
Ezután az öregdiák cimborák átvonultak egy másik terembe, és a szépen terített asztalok mellé telepedtek. Pásztai Ottó, az egyesület elnöke üdvözölte a társaságot, Weöres Sándor humoros újévi köszöntőjével is megörvendeztetve az öregdiáktársakat, majd Zilahi Bertalan kuratóriumi tag köszöntötte föl a decemberben név-, illetve születésnapjukat ünneplő kollégákat. Az adventi koszorún fellobbant a gyertyaláng, s a 2016-os asztali és zsebnaptárokat is kiosztották. Az előbbit Sólyom Lajosnak az egykori Premontrei Főgiámnáziumról készített rajza díszíti; a zsebnaptárt fotográfia ékesíti, szintén a régi alma mater képével. Gyenge Béla esperes, a Szent József-telep plébánosa imát mondott, hangsúlyozván: fontos, hogy ne csak az adventi koszorúkon lobogjon a gyertya, hanem a lelkekben is gyúljon fény. Kisvártatva Kiss Albert főesperes-kanonok is megérkezett, hogy üdvözölje az egybegyűlteket.
Az öregdiákok finom étkekkel, süteményekkel, itókával kínálták meg egymást és vendégeiket. Természetesen most sem hiányoztak a jóízű beszélgetések, adomázások, emlékidézések, vidám és meghitt pillanatok.