Tisztelet és megbecsülés illesse az időseket

Múltunk tiszteletével, őseink megbecsülésével tudunk érdemben jövőt építeni. Ezt az íratlan törvényt követve köszöntötték a szépkorúakat a papfalvi szociális központban az idősek világnapja alkalmából.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az intézmény igazgatója, dr. Kékedi Judit igyekszik a bennlakók minden napját széppé, családiassá varázsolni. A világnapot pedig emlékezetessé akarta tenni, ezért egykori osztálytársnőjével, Pető Csilla váradi parlamenti képviselővel úgy döntöttek, műsort szerveznek az otthon lakói számára. Az összeállításban segített Bradács Aliz Ildikó, Margitta körzeti RMDSZ-elnök, kórházmenedzser, aki megszervezte a margittaiak fellépését a rendezvényen, sőt a műsorvezető szerepét is magára vállalkta. Az otthon előcsarnokában az ugyancsak margittai Helios Fotóklub elnöke, Pósán Lajos portrékiállítást rendezett be Lélektükör címmel. A Horváth János Iskolaközpont két szólóénekese, Beke Kincső és Bodor Edina az alkalomhoz illő dalokkal szórakoztatta a közönséget. Kísért Puskás Miklós zenetanár, a leánya, Bíborka pedig egy szép verssel kedveskedett az időseknek.
Szabó Ödön megyei önkormányzati képviselő, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke is részt vett az ünnepségen Papfalván, ahol – mint mondta – hozzáértőn és szakszerűen gondoskodnak az idősekről. „Fiatalként is belátom és tudom, hogy törődni kell az öregekkel, jó példát mutatni a még fiatalabbaknak. Tőlük azt kapjuk majd vissza, amit mi mutattunk nekik” – állapította meg. Adrian Maga polgármester gratulált a rendezvényhez, melyet most először rendeztek meg, de reményei szerint nem utoljára.
A margittaiak kétnyelvű műsora után a helyi iskolások léptek fel többek között szlovák népdalokkal. A kulturális percek után Pető Csilla és a helyi iskolások ajándékokkal kedveskedtek az időseknek, akik meghatódottan vették át azokat, és elsősorban annak örültek, hogy velük voltak a közéleti személyiségek, gondoltak rájuk, törődtek velük.