Téli tárlat újévköszöntővel

A nagyváradi Tibor Ernő Galéria alkotói csoportjának munkáiból nyílt kiállítás január 6-án. A Téli tárlat január 21-ig tekinthető meg.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A vízkeresztkor megtartott vernisszázson Gavrucza Tibor nyugalmazott református lelkipásztor, a Tibor Ernő Galéria vezetője tartott ünnepi áhítatot. Újévköszöntő beszédében – idézve Ady Endre Kis, karácsonyi énekének első strófáját („Tegnap harangoztak, / Holnap harangoznak, / Holnap után az angyalok / Gyémánt-havat hoznak.”) – hangsúlyozta: kicsit fölvidít minket e „gyémánt-hó”. Ezek a napok arra is jók, hogy kissé magunkba tekintsünk, eltűnődjünk. Gavrucza Tibor beszélt a vízkereszt jelentéséről és jelentőségéről, a három királyok ünnepéről, Jézus megkeresztelkedéséről. Kifejtette: hálásan, köszönettel kell fogadnunk a tálentumot, az új esztendőt. Lényeges, hogy a szeretet éltessen és gazdagítson, hogy tudjunk szeretni. Próbáljunk a mában élni és örvendezni.
S. Németh Katalin ezen a tárlatnyitón is verssel kedveskedett a résztvevőknek: Reményik Sándor Boldog testvérünk című költeményéből hangzott el egy részlet. Széll Katalin újévi köszöntőt olvasott fel.
A mostani Téli tárlat is a sokféleség, a változatosság jegyében jött létre, hiszen mindenik kiállítónak (Barbici Éva, Bányai Szabados Katalin, Csathó Töhötöm, Egei György, Gavrucza Tibor, Márton Katalin, Mierluţiu Emília, Mónus Teréz, Popon Krisztina, Rob Ibolya, Staharóczky Júlia, Széll Katalin, Trifán László) megvan a sajátos stílusa, technikája, mondanivalója. Érdemes tehát a magyar kultúra napja (január 22.), vagyis a következő kiállítás megnyitója előtt ellátogatni a Kanonok sorra, és körbenézni, megszemlélni az új alkotásokat a galériában.