Jótékonykodó bálozók Székelyhídon

A magyar kultúra napja alkalmából immár nyolcadik alkalommal megrendezett bálhoz ezúttal is jótékonykodás társult: a városban működő Gyermek Jézus Gyermekotthon lakóit támogatták.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Örömmel újságolta Béres Csaba székelyhídi polgármester, hogy a meghirdetéstől számított negyvennyolc órán belül minden belépőjegy elkelt a január 23-án, szombaton megtartott kultúranapi bálra. Helyszínéül a helyi múzeumépület szolgált. A mintegy kétszázötven résztvevőt egybegyűjtő rendezvény nyitányaként a Böjte Csaba ferences szerzetes alapította székelyhídi gyermekotthon lakói kézen fogva vezették be az illusztris meghívottakat, köztük Gál Kinga fideszes európai uniós parlamenti képviselőt, a bál fővédnökét. Az aprócska gyerekek énekeltekk, majd egy-egy szál fehér liliomot nyújtottak át a vendégeknek.
A polgármester megnyitó beszédében külön köszöntötte a bál másik fővédnökét, Böjte Csabát, aki egyben a Gyermek Jézus Otthon alapítója, Bíró Rozália szenátort, Cseke Attila parlamenti képviselőt, az anyaországból és az ország különböző településeiről érkezett polgármestereket.
Az ünnepi szónokok mindegyike sorsdöntő témákról beszélt, a nemzet megmaradásának módozatát taglalták, amelyben központi szerep hárul a gyermekek nevelésére, a róluk való gondoskodásra. Mivel a katolikus egyház meghirdette az irgalmasság évét, a rászorulók megsegítése, támogatása még nyomatékosabb hangsúlyt kell hogy kapjon – emelete ki Böjte Csaba.
A bál nyitótáncra a székelyhídi Tini Dance Center táncosait kérték fel, produkciójuk jó kedvcsinálónak bizonyult, csakhamar megtelt táncoló párokkal a múzeum aulája. A változatos programkínálat során Bartók Béla és Kodály Zoltán népdalgyűjtéseiből csemegézhettek a résztvevők Tasnádi Ferencnek, a Nagyváradi Állami Filharmónia énekesének köszönhetően, aki egyben a konferanszié szerepét is ellátta az este folyamán. Majd pedig a Bánk Bán opera népszerű részleteiből, valamint operettslágerekből nyújtott ízelítőt a művész.
Helyi alkotók festményeiket kínálták eladásra a jótékony célú aukció. A befolyt 15 440 lejt a gyermekotthonnak adományozták. Ezen felül egy házikó-perselybe is gyűjtöttek pénzadományokat. A Gyermek Jézus Otthonnak juttatott összeg tovább fog nőni, a bál bevételi nyereségét is nekik szánják.
Már jócskán benne jártunk az éjszakában, amikor az egyik leginkább várt eseményre, a bálkirálynő megválasztására sor került. A tavalyi győztes, Szűcs Ilona helyezte a koronát utódja, Baczoni Bianka fejére. Udvarhölgyi címnek Rácz Anita és Hegyessy Tünde örülhetett. A hajnalig tartó mulatsághoz a zenét a President zenekar szolgáltatta.