Nagyszalontaiak a nehéz sorsúakért

Tavaly is a szeretetteljes, önzetlen segítségnyújtás jegyében telt a december a hajdúvárosban, ugyanis az RMDSZ helyi szervezetének égisze alatt számos jótékonysági programot szerveztek, szerveznek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az évek során bebizonyosodott, hogy a nagyszalontaiak képesek mindig összefogni a város hátrányos helyzetű gyermekeinek, családjainak megsegítéséért. December elején az RMDSZ nagyszalontai helyi és Nőszervezete a jó szándékú segítségnyújtás szellemében hirdette meg a Mosolygós Mikulás-buli elnevezésű rendezvényt azzal a céllal, hogy tartós élelmiszereket gyűjtsenek a nehéz sorban élő családok támogatására. A gyerekeknek szánt szórakoztató előadásra a belépődíj valamilyen tartós élelmiszer volt, s az így összegyűlt adományokat a szövetség munkatársai még karácsony előtt eljuttatják a rászorulóknak.
A jótékonysági programok sorában hasonlóan nagy sikert aratott az immár évek óta töretlen népszerűségnek örvendő Cipősdoboz-akció. A nagyszalontai RMDSZ évekkel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést. Ennek az a lényege, hogy a segítőkész nagyszalontaiak egy-egy dobozt megtöltenek az ajándéknak valóval, azt leadják a szövetség székházában, majd onnan a szenteste előtti hetekben a szervezet munkatársai elviszik a hátrányos helyzetű gyermekeknek, családoknak.
A kezdeményezésbe az elmúlt esztendők során sok százan kapcsolódtak be. Ez a példaértékű hozzáállás ebben az évben is megmaradt, így többtucatnyi – játékot, tanszert, ruhát rejtő – doboz érkezett be a Magyar Házba.
A karitatív rendezvények sorában kiemelkedő jelentőségű az idén immár 13. jótékonysági est. Ezt évről évre a Szent Antal Gyermekotthonban élő, illetve a napközis gondozásban részesülő gyermekek támogatására szervezik meg. Természetesen most is meghívták Böjte Csaba ferences szerzetest, hiszen az otthon a dévai Szent Ferenc Alapítvány égisze alatt működik. Ezekre az alkalmakra karácsonyi műsort tanulnak be és adnak elő a gyermekotthon kis lakói. Ugyancsak ezen az estén adták át az önkormányzat Bocskai-díját az arra érdemes nagyszalontai személyiségeknek. Az idei gálaműsor vendégfellépője Soltész Rezső táncdalénekes volt.