Elstartolt a IX. Hajdúhét

Sportrendezvényekkel indult a 2011-es Hajdúhét Nagyszalontán, a hétvégén íjászok, asztaliteniszezők mérték össze a tudásukat, majd ünnepi kiállítás várta vasárnap délelőtt a művészetkedvelő lakosokat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Íjászok viadala és koszorúzás
A Hajdú Íjász Egyesület szervezésében a nagyszalontai városi strandon rendezték meg a Győri Jakab Íjász Emlékversenyt, amelyre határon innenről és túlról is érkeztek versenyzők. A megmérettetés kezdete előtt az 1636-os győztes szalontai csata emlékére Pénzes Zoltán, az egyesület vezetője koszorút helyezett el a Csonkatorony udvarán álló emlékkőnél, s felidézte az egykori hadi eseményeket. A megemlékezés percei után a városi strandon folytatódott a program, ahol az íjászok nemes versengésben csaptak össze a legjobbnak járó címért.

II. Bocskai Asztalitenisz Kupa
A nagyszalontai ATS SE és Nagyszalonta önkormányzata az idén is megrendezte a Bocskai Asztalitenisz Kupát a Sarkadi úti tornacsarnokban. A városalapító nevével fémjelzett – immár a második ilyen – megmérettetésen magyarországi, nagyváradi és helyi sportolók vettek részt.

Évnyitó buli az Aranyban
Szombat este tanévkezdő buliban szórakozhattak együtt az Arany János nevét viselő új magyar iskola diákjai. A rendezvénynek helyt adó RMDSZ-székházban, vagyis a Magyar Házban több száz fiatal gyűlt össze, természetesen tanári felügyelet mellett. A VII.–XII. osztályos diákok részére meghirdetett buliban remek volt a hangulat.

Ünnepi kiállítás
Sallai Lajos békéscsabai festőművész kiállítására gyülekeztek vasárnap délben Nagyszalonta művészetkedvelő lakosai. Az Arany-palotabeli Kölesér Képtár falain tájképek, csendéletek, porték sorakoztak.
A festőt és a tárlatnyitón résztvevő közönséget Darvasi Zoltán, az Arany János Emlékmúzeum igazgatója fogadta, majd Bagosi Imre Tibor képzőművész méltatta a kiállítás anyagát. A művész-tanár kolléga a képek egyszerűségére hívta fel a figyelmet, ahogyan Sallai a mondanivalóját egyenesen a szemlélőnek adja át. A kiállító elmondta, nagy megtiszteltetés számára, hogy a hajdúvárosban is megmutathatja magát, munkáit majd köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a tárlat létrejöttét. A megnyitón Török László polgármester szólt a megjelentekhez, majd Darvasi Zoltán szavalatával zárult az ünnepség. A kiállítás három héten át látogatható.