Premontreis farsang aforizmákkal és fánkkal

Frappáns szójátékok, aforizmák, viccek, szép szalagos fánk, kitűnő hangulat – mindez volt bőven a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének idei családi farsangi ünnepségén.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A premontrei öregdiákok februári találkozója egyben farsangi ünnepély is volt. A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum egyik osztálytermében gyűltek össze. A jelenlévőket Pásztai Ottó, a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok Egyesületének elnöke köszöntötte. Mint mondta, immár 22. alkalommal tartanak farsangi találkozót családi, baráti körben. A kezdetekkor Stelli Olga és Kasza Árpád vetette föl a családi farsang ötletét. A kezdeményezést Kiss Albert főesperes-kanonok, nagyvárad-olaszi plébános is támogatta, aki ez alkalommal nem tudott ugyan részt venni az eseményen, de amúgy rendszeresen látogatja a premontrei öregdiákok rendezvényeit.
Ezután amolyan jóféle premontreis hagyományként Zilahi Bertalan felköszöntötte a februárban születésnapjukat ünneplő öregdiáktársakat (névnaposok nincsenek ebben a hónapban). Egy hölgy is volt a születésnaposok között: Pásztai Katalin épp jégtörő Mátyás napján látta meg a napvilágot.
Az összejövetelre meghívták Hajdu Géza színművészt is, aki nem első ízben volt az egyesület vendége. Pásztai Ottó megemlítette: Hajdu Géza a Nagyvárad műkedvelő színjátszása című könyvhöz is bő anyaggal járult hozzá. A Nótacsokor című kötetet (szintén az öregdiák-egyesület adta ki) ugyancsak a színművész mutatta be. Hajdu Géza mind a találkozó elején, mind pedig az esemény vége felé aforizmákkal, humoros mondásokkal, szójátékokkal szórakoztatta az egybegyűlteket. Elhangzottak tréfás sírfeliratok, s arról is szó volt ironikusan, hogy miért is jó idősnek lenni.
A sokféle finomság mellé – két egyesületi tag jóvoltából – jellegzetes farsangi csemege, fánk is került a szépen megterített asztalokra. A jelenlévők ezen alkalommal is derűs, lelket vidámító hangulatban múlathatták az időt.