Farsangi kabaré a HJT-től

A margittai Horváth János Társaság (HJT) színjátszó csoportja idén február 6-án és 7-én mutatta be farsangi kabaréműsorát. A város használhatatlan művelődési háza helyett ismét Monospetri fogadta be a játszókat és a közönséget.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A 23 éves hagyománnyal rendelkező eseménynek az sem szabott gátat, hogy a margittai művelődési ház jelenleg felújítás alatt áll. A szervező Horváth János Társaság (HJT) felkérte ugyanis Monospetri önkormányzatát és polgármesterét, hogy a minden igényt kielégítő művelődési központjukban mutathassák be farsangbúcsúztató vidám produkciójukat. A szomszédok szívesen fogadták a műsort, így már harmadik alkalommal ott láthatják az előadást mind a margittai, mind a monospetri nézők. Mint az előző években, most is mindegyik előadás teltházas volt, pótszékeket is be kellett rakni azoknak, akik már nem jutottak helyjegyhez.

A monospetri nézőtér valamivel kisebb, mint a margittai ezért az utóbbi években három előadást tartottak. Két alkalommal a margittai, a harmadikon pedig a monospetri nézők dolgoztatták meg a nevetőizmaikat. Idén csak két előadás volt, mivel a színjátszók „otthon” is elő akarják adni a kabarét a művelődési ház átadása után. Utóbbit kora nyárra ígérték, s ezt az információt Pocsaly Zoltán polgármester is megerősítette.

Az idei előadáson Rejtő Jenőtől a Szabad a vásár, Trunkó Barnabástól a Dacia című kabaréjeleneteket mutatták be a szereplők: Bódis Károly, Földi Éva, Gecse Ibolya, Kocsis Kriszta, Kocsis Levente, Kovács László, Kovács Mihály, Horváth Sándor, Szabó Péter, Szegedi Kiss Gyöngyi, Szőke Anna, Szőke Ferenc. Súgó: Marosi Judit, hangosító: Szarvadi Barna. A két kabaréjeleneten kívül a Horváth–Demeter duó zenés paródiája és a fináléban előadott nótacsokor egészítette ki a műsort. A konferanszié idén is Horváth Sándor volt, összekötő szövegeit viccekkel, villámtréfákkal tűzdelte. Az idei vendégszereplők a monospetri Bábota Néptánccsoport és a margittai Techno Break Dance moderntánccsoport voltak. A HJT elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, különös tekintettel a Magyarországról, Debrecenből „visszajáró” vendégekre, s köszönetet mondott a műsoruk iránt tanúsított több évtizedes bizalomért.

A sikeres előadás végén Barcui Barna monospetri polgármester és margittai kollégája, valamint Árkosi Antal városi RMDSZ-elnök gratulált a színjátszóknak a produkcióhoz, és további sikereket kívánt. Hangsúlyozták, hogy a Horváth János Társaság Margitta kulturális életének egyik meghatározó tényezője. Árkosi Antal a társaság elnökének, Pocsaly Zoltán pedig Barcui Barnának adott át szimbolikus ajándékot. Ezen felül a margittai elöljáró a nyárra egy egri jutalomkirándulást ajánlott fel a színjátszóknak.