A PKE filmje az animációs filmfesztiválon

A nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem az idén is három alkotással vesz részt a bukaresti Anim’Est animációs filmfesztiválon.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Balázs Zoltán adjunktus, animáció szakos oktató szerint évek óta egyetlen intézmény vagy szervezet sem képviselteti magát olyan intenzíven a bukaresti fesztiválon, mint a nagyváradi egyetem, amelynek idei versenyprogramjába egy frissen végzett hallgató, egy mesterképzős és egy volt hallgató alkotása is bejutott. Tavaly és tavalyelőtt is három-három olyan filmet válogattak be a programba, amely a nagyváradi egyetemen készült.


Az adjunktus szerint az egyetem stratégiájának része, hogy jelenlegi és volt diákjaik filmjeit szélesebb körben megismertessék, és fontosnak nevezte, hogy országos fórumokon megmérettessenek.


A romániai film kategóriában az előzsűri döntése alapján összesen húsz kisfilm vesz részt, köztük a három említett alkotás.


Az Anim’Est idei zsűrijének tagja lesz Felméri Cecília rendező, a szemle tavalyi győztese, valamint Steven Woloshen kanadai animátor, illetve Marcin Gizycki lengyel filmkritikus és -történész, animációsfilm-rendező.