Könyvek Tárkánynak és Belényesújlaknak

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete által a nyár elején meghirdetett szórványprogram része volt a könyvgyűjtési akció, amelynek során már hétezernél is több kötet gyűlt össze. Ezek egy részét már kézbesítették a szervezők a Sebes- és a Fekete-Körös völgyében, valamint Dél-Biharban élő magyarság számára, hogy könyvtárakat hozhassanak létre, illetve a létező tékák állományát bővítsék. A múlt héten a Belényesi-medencében járt a szervezők egy csoportja.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Köröstárkányban Antal Péter helyi RMDSZ-elnök vette át a több mint ötszáz kötetet tartalmazó adományt Borsi Balázstól, a bihari RMDSZ sajtóreferensétől, a könyvgyűjtési akció egyik koordinátorától. Az adományt a következőkben rendszerezik, és olyan helyen helyezik el, ahol minden érdeklődő hozzáférhet. Mivel a könyvgyűjtés még mindig tart, a következőkben még visznek Tárkányba könyveket. Második állomásként Belényesújlakon álltak meg az adományozók. Itt Balogh Emőke tanárnő vette át a több száz kötetes csomagot. A kiadványokat egyelőre az iskolában rendezik, itt lehet kölcsönözni az állományból.
A szórványban élők könyvtáranyagának bővítésére felajánlott könyveket továbbra is leadhatják az RMDSZ megyei székházában, Nagyváradon a Fekete Sas-palotában vagy vidéken Nagyszalontán, Székelyhídon, Margittán, Érmihályfalván és Élesden az RMDSZ-irodákban. Bővebb információkért tárcsázhatják a 0259/432-884-es telefonszámot, vagy írhatnak a sajtormdszbh@gmail.com és a biharmegye@rmdsz.ro villanypostacímre.