Diószegi alkotók bemutatkozása

Ötvenöt olajkép, 38 famakett és 32 grafika került a látogatók elé a bihardiószegi művelődési házban szombaton megnyílt kiállításon. Mind helyi alkotó keze munkája.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

„Községünkben számtalan tehetséges alkotó csendben teszi a dolgát, anélkül, hogy hírverést csapna nem mindennapi munkája körül. Nekik köszönhetjük, hogy most itt vagyunk” – mondta Bacsó László polgármester szombaton a kultúrotthonban a helyi alkotók munkáiból nyílt tárlat megnyitóján. A kiállítást Pongor Éva szervezte, Mados Attila körzeti RMDSZ-elnök, a kiállítás egyik támogatója pedig ígérte, a közszemlére tett műveknek szélesebb körű bemutatkozási lehetősége is lesz, mert úgy értékelte, az alkotásokat meg kell ismernie a tágabb közönségnek is. Gellért Gyula református lelkipásztor szakavatott módon értekezett az alkotói munka részleteiről, kitérve a színek, formák, a környezet meghatározó voltára, a művészetet az érzés és a gondolat kifejezési formájaként definiálta. Javasolta, hogy a tárlat anyagáról jelentessenek meg egy füzetet, valamint hogy rendezzenek be egy állandó kiállítást.
Petrucz Józseftől, a helyi művelődési ház vezetőjétől – aki maga is az alkotók között van – megtudtuk, hogy a tárlat a hét végéig még megtekinthetők. A legfiatalabb kiállító 17 éves, a legidősebb, a makettkészítő Márton László már a 84-et is betöltötte. A fiatalok jobbára grafikákkal mutatkoztak be, az idősebbek között megtalálhatók a naiv festészet képviselői éppúgy, mint a festőiskolát is megjártak. A névsoruk: Benedek Balázs, Benedek Tamás, Bodogai Alexandru, Borbély Margit, Durkó Imre, Fülöp Ignác, Gál József, Márton László, Oláh Dániel, Petrucz József, Szabó Szabolcs.