A premontrei öregdiákok, a szent lászlósok és a Mikulás

Mint minden esztendő utolsó találkozóján, ebben a decemberben is az advent, a karácsonyvárás jegyében telt a Nagyváradi Premontrei Öregdiákok összejövetele.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kellemes, baráti hangulatban telt a decemberi Mikulás-ünnepség. A találkozót ezúttal is, mint minden hónapban, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban tartották meg.
A rendezvény első részében a Szent László-iskola VI. B. osztályos tanulói a Téli játékok című műsorral kedveskedtek az öregdiákoknak. A gyerekeket tanárnőjük, Palotás Zsuzsa tanította be. A téli ünnepkörrel kapcsolatos versek, énekek hangzottak el a hatodikosok előadásában. Ezután az egyesület titkára, Vonház Antal megköszönte a fellépést, a figyelmességet, majd a szereplőket egy-egy ajándékcsomaggal lepték meg az öregdiákok.
A műsor után a díszterem melletti osztályteremben folytatódott a találkozó. A padokat szépen terített asztalokká változtatták. A sütemények s más finomságok kóstolgatása mellett jóízű beszélgetések alakultak ki. Sajnos nem mindenki tudott eljönni az eseményre. Volt, aki elutazott, sajna olyan is akadt, aki betegség miatt maradt távol.
Az öregdiákok anekdotáztak, fölelevenítették a hajdani premontrei gimnáziumban eltöltött régi szép diákéveket, történeteket meséltek egy-egy legendás tanárról, vidám és szomorú históriák kerültek elő. A koccintás sem maradt el, szép karácsonyt és boldog új esztendőt kívánva egymásnak.
2017 első találkozóját január első csütörtökén 17 órától tartják majd meg a Szent László-líceumban.