Farsangoltak a szalontai szépkorúak

Nagyszabású farsangi rendezvénnyel űzték el a telet a múlt hét végén Nagyszalonta szépkorú lakói a Zilahy Lajos Művelődési Házban.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kultúrház nagyterme az alkalomhoz illő ünneplőbe öltözött a rendezvény idejére, a Városi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület szervezésében jó hangulatú karneváli mulatságra került sor. Az ünnepségre az egyesület tagjai mellett meghívást kaptak a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség és az Együtt Mezőmegyerért Nyugdíjas Egyesület tagjai, valamint a nagyszalontai óvodapedagógusok is, továbbá megtisztelte jelenlétével az eseményt Török László polgármester és Kis Annamária főkönyvelő, az egyesület kiemelt támogatói.

Az összegyűlt vendégeket a szervezők nevében Tóth Zsuzsanna elnök asszony köszöntötte, és néhány gondolatban ismertette a farsangi ünnepkörrel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A folytatásban Major Arnold táncoktató tíz ügyes tanítványa lépett a jelenlévők elé, és az öt pár táncaival igazi vérpezsdítő karneváli hangulatot varázsolt a kultúrházba. A ráhangolódás után a jelmezbe bújt résztvevők felvonulása következett, az öltözékeket hozzáértő zsűri pontozta. Szabó Tünde, RMDSZ-irodavezető, Rajos Andrea és Struber Éva óvónők értékelték a látottakat, és díjazták az ötletes jelmezek viselőit, akik nagy örömmel fogadták a részvételért és versenyzésért járó jutalmakat.

A farsangi ünnepség második részében igazi karneváli mulatság következett Benedek Árpád zenepedagógus és zenésztársai jóvoltából. A mulatságról természetesen nem hiányzott a farsangi fánk sem, így valóban minden adott volt ahhoz, hogy a jelenlévők remekül szórakozzanak. Zárásaként a tél jelképes temetése is lezajlott, a farsangoló szépkorúak mindent megtettek azért, hogy megérkezzen a tavasz, és napsütéses, jó idő köszöntsön a vidékre.