Véget ért a HolnapUtán

A pályakezdő színházi alkotók bemutatását felvállaló V. HolnapUtán Fesztivál négy napja alatt színházi előadásokon, tárlatnyitón, koncerteken és lapbemutatón vehettek részt az érdeklődők.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A kárpát-medencei színész- és rendezőhallgatók számára hirdetett workshop bemutatójával, a Tamási Áron Színház Úrhatnám polgár című előadásával, illetve a sepsiszentgyörgyi színészek Tesztoszteron Zenei Alakulat nevű együttesének koncertjével zárult április 9-én az V. HolnapUtán Fesztivál. Csaknem háromezer látogatója volt a nagyváradi Szigligeti Színház által idén ötödik alkalommal megszervezett HolnapUtán Fesztiválnak.

„Az eseménysorozat beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, és a résztvevőknek a jó minőségű színházi előadások mellett valódi közösségi élményt nyújtott” – összegzett Czvikker Katalin fesztiválmenedzser, a Szigligeti Színház főigazgatója. Fazakas Márta főszervező ugyanakkor elmondta: „A fesztivál által egyedülálló módon felvállalt tehetséggondozás sikerességét mutatja, hogy a résztvevő alkotóktól és a közönségtől is pozitív visszajelzések érkeztek. Különösen fontos volt számunkra a HolnapUtán Projekt, amelyben tizennégy színész- és rendezőhallgató vett részt, és amelynek során váradi szerzők alkotásait alapul véve egy rendhagyó performansz keretében beszéltek arról, mit is jelent nekik a jövő generációjának lenni.”
A Szigligeti Színház fesztiválját a fenntartó, a Bihar Megyei Tanács, továbbá az Energolux, a Tehnoprint, valamint az intézmény mecénásai, a Constructorul Sălard, a Kész Építő, a Novambient támogatták.