Cserkészcsapatok alakulnak

A Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) tavasszal határozott úgy, hogy tesz valamit a megye magyar gyermekeiért, hogy kimozdítsa őket a televízió vagy a számítógép elől és a természet felé fordítsa, hogy meggyőzze őket, a legfontosabb az isten- és az emberszeretet. Azóta rendszeresen indultak toborzókörútra cserkészcsapatok létrehozása érdekében. Jó úton járnak, ezt bizonyítja, hogy immár több mint százan csatlakoztak a mozgalomhoz, és folyamatban van további csapatok megalakítása, így a taglétszám hamarosan a kétszázat is meghaladja.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Legutóbb Dél-Biharba látogatott Borsi Imre Lóránt, a BICSISZ elnöke és Horváth Béla alelnök. Előbb Köröstárkányban, majd Belényesújlakon tartottak cserkésztoborzót. Elmagyarázták az érdeklődő gyermekeknek, hogy miről szól a cserkészet, mit lehet tanulni, hogyan lehet tanulva szórakozni és játszva okosodni. Persze arra is felhívták a figyelmet, hogy a cserkészet komoly dolog, mélyen gyökerező hagyományai vannak. A cserkész egyenes lelkű, feltétlenül igazat kell mondania, naponta jót kell cselekednie, szereti a természetet, jó az állatokhoz, kíméli a növényeket – ez néhány alaptétel a cserkésztörvények közül. A két vezető kiemelte, a cserkészmozgalom a legnagyobb a világon, 136 országban több mint 35 millió tagja van.
Tárkányban összesen mintegy száz kisdiák, Belényesújlakon pedig a magyar gyermekek, úgy háromtucatnyian hallgatták végig a bemutatót, ami után kedvet is kaptak ahhoz, hogy csatlakozzanak az ifjúsági cserkészszövetséghez. Előbbi helyen Egyed Csaba, Újlakon pedig Balogh Emőke vállalta a cserkészcsapat irányítását, náluk jelentkezhetnek az érdeklődők.