Több településen is fejlesztenek

A hosszú gazdasági pangást követően mintha falvakon is elkezdődött volna némi előrelépés. A településeken járva egyre-másra tapasztaljuk, hogy félbemaradt munkálatok folytatódnak, vagy éppenséggel újabb beruházások kezdődnek.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Biharfélegyházán és Szalacson a polgármesteri hivatal felújításán ügyködtek, Kiskereki községben Számadó Ernő költőnek állítanak szobrot a közeljövőben. Vedresábrány polgármestere, Barcui Barna is jó hírekkel szolgált lapunknak. Nyertesei a 322-es pályázati kiírásnak, amelynek köszönhetően Monospetriben megépülhet a tervezett idősek otthona, az új, többszintes művelődési központ bútorzatára is futja a megnyert pénzből. Emellett a községet alkotó mind a négy faluban nemsokára megkezdődik az utcák aszfaltozása, ami mintegy 15 kilométernyi út korszerűsítését jelent összesen.
Monospetri központjában már javában folyik a parkosítás, ami az uniós elvárásoknak is megfelel. Díszcserjék övezte sétányokat alakítanak ki, lesz szökőkút, és egy játszóteret is elkülönítenek benne. Eddig itt tartották a falunapokat, szép kiállású szabadtéri színpadot is építettek. Barcui elmondta, hogy kisebb találkozók helyszínéül továbbra is szolgálhat majd az új létesítmény, de a faluünnepet átköltöztetik más helyszínre, valószínűleg a kézilabdapályára.