Budapestről érkezett a mesepark Szalontára

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából Budapest XXI. kerületének, Csepelnek, Nagyszalonta testvérvárosának az önkormányzata olyan meseparkot ajándékozott a hajdúváros gyermekeinek, amely a neves magyar költő életművét eleveníti meg a játékokon keresztül. A 2017-es városnapok alkalmával, május közepén avatták fel a létesítményt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nagyszalonta és Csepel, a magyar főváros XXI. kerülete között a millecentenárium jegyében köttetett az a rendkívül szoros testvértelepülési együttműködés, melynek legújabb gyümölcse a mesepark. Az avatóünnepségen jelen voltak a két önkormányzat vezetői, a létesítmény építői és mindazok, akik segítették ennek a projektnek a megvalósulását.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a nagyszalontai városnapokra időzített átadó ünnepségen elmondta, hogy Arany János városa a jövőben is számíthat Csepel támogatására, hiszen az anyaországban valóban mindig testvéri szeretettel gondolnak Nagyszalontára. Az Arany János életművét játékokon keresztül megelevenítő mesepark egyszerre foglalja magában a kulturális örökség megőrzését és továbbörökítését, a közösségek fejlesztését, továbbá a testvértelepülési együttműködés elmélyítését.

Török László nagyszalontai polgármester egy kis Toldi-szoborral mondott köszönetet csepeli kollégájának a csodálatos ajándékért, a mesepark építői pedig az Arany János szülőföldjét rejtő jelképes ajándékkal gazdagodtak. Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, korábbi csepeli polgármester személyesen nem tudott jelen lenni az eseményen, de levélben fejezte ki jókívánságait a nagyszalontaiaknak, s főleg a létesítmény „célközönségének”, a gyerekeknek: „Fogadjátok szeretettel, használjátok egészséggel! Kússzatok, másszatok, fogócskázzatok, hintázzatok! Szüleitekkel, nagyszüleitekkel, barátaitokkal együtt legyen nagyon boldog gyermekkorotok!” – írta levelében a budapesti törvényhozó.

A város lakosai, köztük természetesen legjobban a gyerkőcök, nagyon örültek az ajándéknak, hiszen a mesepark megyei szinten is egyedülálló. Az átadóünnepség napja nemcsak a létesítmény miatt volt különleges, hanem azért is, mert Nagyszalontára érkeztek Csepel legfiatalabb labdarúgói, és két barátságos mérkőzésen mérték össze tudásukat a szalontai focistákkal, az Olimpia Sportklub versenyzőivel. Az együttesek a fair play jegyében a meccsek előtt csapatzászlót cseréltek, majd Nagyszalonta és Csepel elöljárói a focistákkal közösen adták át a meseparkot a nagyközönségnek.

A nap programját a helybeli óvodások bemutatói is színesítették. Színpadra léptek Bagi Tündér, Berek Elza, Neli Ardelean, Lenuța Urdea, Corina Morgovan, Dana Tirban, Rajos Andrea, Megyesi Ildikó és Domonkos Sarolta óvónők kis tanítványai, majd Gali Teréz ajándékozta meg egy dalcsokorral a jelenlévőket.

A gyermekmosolyban bővelkedő délután további részében „aranyos” aszfaltrajzok készültek és színes léggömbök találtak gazdára, valamint édes finomságoknak is örülhettek a szalontai kisdiákok.

(Fotók: Szenkó Melinda)