Hajdúhét Nagyszalontán

Minden ősszel változatos programok egész sora várja Nagyszalonta lakosait. A helyi RMDSZ-szervezet az idén szeptember 18–23. között rendezi meg a Hajdúhét – Szalontai Magyar Napok rendezvénysorozatot.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idei Hajdúhéten is minden korosztály megtalálhatja a számára legmegfelelőbb programot szeptember 18. és 23. között a színes események kínálatában. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesz könyvbemutató, kiállítás, mulatós koncert, egészségnap, színházi előadás, könnyűzenei koncertek, sportrendezvények, és persze a hét kiemelkedő eseménye, a kolbásztöltő fesztivál. A fesztiválon Nagyszalonta számos testvértelepülése és a környékbeli szórványtelepülések magyar közösségei is képviseltetik magukat, bemutatva tájegységük ízeit. A műsorvezetői feladatokat nem kisebb sztár, mint Erdei Zsolt, „Madár” vállalta el.

SZEPTEMBER 18., HÉTFŐ

13 órától:Sportnap – a piactéren

A nagyszalontai RMDSZ szervezésében mérhetik össze tudásukat mindazok a gyerekek és felnőttek, akik szívesen próbára tennék jártasságukat BMX-ben, görkorcsolyázásában, penny-board-gördeszkázásban. Két korcsoportban állhatnak rajthoz, külön a 12 éven aluliak és külön az ennél idősebbek. Jelentkezni lehet Kiri Norbertnél a Facebookon privát üzenetben, valamint a 0743/976–074-es telefonszámon. Benevezési határidő: szeptember 15.

SZEPTEMBER 19., KEDD

13 órától: Egészségnap – a Magyar Házban

13.15: Bemutatkozik az eleki (Magyarország) Életmódközpont

14 óra: Egészségeset finoman – ételkóstolás, ételkészítési tanácsok

15 óra: A szívinfarktus megelőzése saját kezünkben van

16.15: Frissítő torna

16.45: Merre tart világunk? – Egészségünk és környezetünk összefüggései

Ingyenes egészségügyi állapotfelmérés: testzsír- és vérnyomásmérés, tüdőkapacitás- és szívműködés-vizsgálat, egészségéletkor-számítás, életmód-tanácsadás, hát-, váll- és nyakmasszázs.

Előadók: az eleki Életmódközpont munkatársai.

SZEPTEMBER 20., SZERDA

18 óra: Önbecsülés és küzdőképesség megalapozása gyermekkorban – Kádár Annamária előadása a Magyar Házban

A gyermekkori élmények alapozzák meg, vagy éppen ássák alá a későbbi felnőtt önbecsülését. Az előadáson szó lesz arról, hogy miként rendszerezhetjük, fűzhetjük fel egy gyermek életeseményeit egy történetbe, hogy miért segítenek a családtörténetek a rugalmas alkalmazkodóképesség kialakításában, és hogy miként teremthetjük meg a rítusokat és szertartásokat a családban.

SZEPTEMBER 21., CSÜTÖRTÖK

18 óra: Könyvbemutató és díjátadás a Magyar Házban

Áder János, Magyarország államfője Nagyszalonta, Nagyvárad és Debrecen együttműködése révén felterjesztette Dánielisz Endrét, Szalonta díszpolgárát, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjére. A kitüntetést Mile Lajos kolozsvári főkonzul adja át a köztiszteletben álló pedagógusnak, írónak. Utána az érdeklődők megismerhetik a díjazott legújabb kötetét, melynek címe: Közkinccsé lett a teljes Arany-életmű.

SZEPTEMBER 22., PÉNTEK

19 órától: Színházi est – a Zilahy Lajos Művelődési Házban

Anconai szerelmesek – kétrészes, zenés komédiaa magyarországi Kalocsai Színház művészeinek előadásában: Buch Tibor, Cseke Katinka, Gieler Csaba, Gregor Bernadett, Hoffmann Richárd, Kecskeméti Róbert, Köllő Babett, Nyári Diána, Várkonyi Andrea.

Belépő igényelhető a Magyar Ház titkárságán a lenti nézőtérre, illetve a Zilahy Lajos Művelődési Házban a karzatokra.

SZEPTEMBER 23., SZOMBAT

12 óra: Kolbászfesztivál – a Zilahy Lajos Művelődési Házban;

            Szórakoztató programok a kultúrház udvarán felállított színpadon. Műsorvezető: Erdei Zsolt

16 óra: Varga Kinga mulatós koncertje

16.45: Toldi néptánccsoport

17 óra: A kolbászkészítő verseny eredményhirdetése

18.15: Árpádi néptánccsoport

18.30: Farcaş Johanna és Fenesi Alexandra koncertje

19 óra: Arny Dance Táncstúdió

19.15: Infinity Dance Egyesület

19.30: Happy Gang-koncert

20.30: Tombolasorsolás

20.50: Insect lemezbemutató koncert

22 óra: Szalonta Sound

Minőségi hangerő, lézershow, rengeteg látványelem. A lemezjátszóknál: DJ Lóránd aka. Soleed Sonic, Zozo & Kossy, valamint Dsession.