Kevesebb busz- és villamosjárat lesz

Ritkábban közlekednek a villamosok és buszok Nagyváradon, miután a helyi önkormányzati képviselőtestület liberális többsége jóváhagyta a járatmódosításokról szóló határozatot a november végi ülésén.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az egyik fontos változás, hogy szombaton és vasárnap sem az 1-es, sem a 3-as számú villamosok nem járnak (ezt az első decemberi hétvégén már tapasztalhattuk is), helyettük a piros és fekete jelzésű 4-esek közlekednek majd a Rogériusztól a Nufărul negyedig. Szombaton a piros 4-esnek 67 járata lesz (eddig a piros 1-es villamosnak 69, a piros 3-asnak 46 járata volt), vasárnap pedig 63 (a 60 piros 1-es és a 45 piros 3-as helyett). A fekete 4-esnek szombatonként és vasárnaponként 59-59 járata lesz (eddig a fekete 1-esnek 68, a 3-asnak pedig 45 volt szombaton és 61, illetve 42 vasárnap). A 4-es villamosok menetrendje hétköznapokon nem változik.

A piros 1-es vonalán a tanév idején munkanapokon 13 járat lesz, vakációs munkanapokon pedig 12. A fekete 1-esnek 12-12 járata marad mind tanében, mind vakációban, egyes napszakokban a tanév alatt mindössze két, vakáció alatt pedig egyetlen villamos jár majd mindkét útvonalon.

A 2-es vonalán tanév idején 11, vakációban 4 járat lesz munkanapokon, szombatonként 7, vasárnaponként pedig 6. Egyes napszakokban csak egy villamos jár majd a 2-es vonalon is.

A piros 3-as vonalán tanévben munkanapokon hét, míg vakáció idején egyetlen járat lesz. A fekete 3-as vonalán tanév idején 5, vakációban 7 járat lesz, egyes napszakokban pedig csak egy villamos jár majd ezeken az útvonalakon is.

Autóbuszjáratokat is ritkítnak: a 10-es, 12-es, 14-es, 16-os, 17-es, 26-os, 27-es számú buszokat érinti a változás. Ezeken az útvonalakon többnyire csúcsidőben és azon kívül is eggyel vagy kettővel kevesebb jármű közlekedik, értelemszerűen nagyobb időközönként.