Az idén az utakra koncentráltak

Két újabb út támogatási szerződést írtak alá decemberben Bukarestben a Bihar Megyei Tanács képviselői. A beruházásokról PÁSZTOR SÁNDOR megyei tanácselnök és IOAN MANG alelnök számolt be.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A megyei önkormányzat elnöke elmondta: az Erdélyi Szigethegységen keresztül futó út harmadik Bihar megyei szakaszának finanszírozási szerződését is aláírták. A harmadik szakasz – ez Jádremetétől a megyehatárig tart – értéke 36,2 millió lej, az út első két bihari szakaszának értéke pedig 134,2 millió lej.

A 25 kilométer hosszú, Pusztaújlak–Körösbánlaka–Borszeg–Tótfalu út felújítására a vidékfejlesztési programra elkülönített alapból kap támogatást a Bihar megyei önkormányzat. A támogatás értéke 33,4 millió lej, közölte Ioan Mang megyei tanácsi alelnök. Bihar megye idén a vidékfejlesztési programon keresztül 211,9 millió lejt, a Regionális Operatív Programon keresztül pedig 129,1 millió lejt kapott, ez közel 87 millió eurót jelent, összegezte az alelnök.

Pásztor Sándor elmondta még, ebben az évben az utak javítására helyezték a fő hangsúlyt, a jó közlekedési infrastruktúra megléte ugyanis létfontosságú mind a turisztikai, mind az egyéb befektetésekhez.