Emlékverseny a szalontai karatemester tiszteletére

A nagyszalontai Shotokan Karate Sportklub szervezésében idén immár tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Pepe’s Memorial Cup nevet viselő nemzetközi emlékversenyt a hajdúvárosban, az érdemes karatemester, Sándor Péter tiszteletére.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A jeles eseményt ebben az esztendőben is sokan megtisztelték a jelenlétükkel, a részt vevő vendégek, klubok, edzők, sportolók, szülők és érdeklődő sportbarátok egy emberként hajtottak fejet a neves nagyszalontai sportember, Sándor Péter emléke előtt. A Shotokan Karate SK vezetői és tagjai szervezőként ebben az évben is több héten át tartó komoly háttérmunkával mindent megtettek azért, hogy az immár tizenkettedik emlékversennyel méltó emléket állítsanak egykori tanítójuknak. Emellett céljuk volt az is, hogy a versenyezni vágyó sportolók európai színvonalú körülmények között léphessenek tatamira. Ezt a célt a szervezőknek szemmel láthatóan sikerült is megvalósítaniuk, hiszen a részt vevő országok (Magyarország, Szerbia, Szlovákia és Románia) 41 klubjának mintegy 400 sportolója nemzetközileg elismert bírók előtt mutathatta be tudását.

A házigazda sportklubot 48 versenyző képviselte. Pocsai István, a Shotokan Karate SK vezetőedzője példaértékűen fogta össze csapatát, egyebek mellett az a sportszerű hozzáállás is jellemző volt rá, ami az érdemes karatemester, Sándor Péter életét is végigkísérte.

Kata és kumite versenyszámokban mérkőztek meg a versenyzők, látványos és izgalmas mérkőzésekben nem volt hiány, így a közönség tagjai is végigizgulták az egész napos megmérettetést. A hivatalos megnyitón a városvezetés nevében Török László polgármester mondta el ünnepi gondolatait és kívánt jó versenyzést a sportolóknak. A verseny főbírója, Tasnádi Zsolt nyitotta meg a sporteseményt, majd felcsendült a himnusz, a sportolók pedig birtokba vették a tatamikat.

A remek hangulatú, sikeres emlékversenyen mindenki tudása legjavát igyekezett bemutatni, így sokszor éles küzdelemben dőlt el egy-egy korcsoportban a végső rangsor. A XII. Pepe’s Cup Emlékversenyen a hajdúváros karatékái remekül szerepeltek, és ügyesen helytálltak minden versenyszámban, így számos újabb dobogós helyezéssel gazdagították a nagyszalontai karatésok szép eredményeit. Összesen 9 első, 10 második és 22 harmadik helyezést gyűjtöttek be.