Világbajnoki bronzérem a hajdúvárosi tengósnak

Ifjúsági fiú és felnőtt női világbajnokságon szerepeltek a Nagyszalontai Tengo SK lábteniszcsapatának tagjai. A csehországi Nymburkban megtartott U21-es korosztályú ifi, illetve felnőtt női világbajnokságon három kontinens 14 országának válogatottja vett részt.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az európai országok (Csehország, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Magyarország, Olaszország, Románia, Spanyolország, Svájc, Szlovákia) mellett egy dél-amerikai (Kolumbia) és három ázsiai állam (Dél-Korea, India és Irak) futnetcsapata szállt harcba az érmekért. (A lábtenisz nemzetközi elnevezése futnet.) A romániai küldöttségnek egyetlen érmet sikerült megszereznie a szalontai Nagy Darius révén a fiúk egyéni küzdelmében.

A Tengo Sportklub fiatal tehetsége az elődöntőben dél-koreai ellenféllel játszott kiélezett meccset, és végül szoros csatában kapott ki (11–9 és 12–10), majd a bronzmérkőzésen az esélyesebb szlovák játékost felülmúlva szerezte meg az érmet.

Párosban szintén a dobogó harmadik fokára állhatott volna fel a szalontaiak alkotta csapat, ám a koreaiak elleni bronzmeccs az ázsiai gárda 2–1-es sikerével zárult. Triplában már az elődöntőbe kerülésért vívott mérkőzésen kikapott a román csapat ugyancsak a koreaiaktól, így a franciák legyőzésével ötödik helyen zárta a vb-t.

Sorean László edző a következő játékosokat szerepeltette a vb-n: Nagy Darius, Csősz Krisztián, Denis Purja, Marc Bence, Lăzău Norbert és Bondár Bertalan. Utóbbi három tehetség még csak 16 éves, így öt évvel fiatalabb volt a vetélytársaknál.

A lányoknál két hajdúvárosi játékos, Mădălina Istrate és Andreea Neag lépett pályára a világbajnokságon. Összesítésben két negyedik (egyéniben és párosban), illetve egy ötödik hely jutott a Daniel Săsărman által irányított együttesnek.

A vb-n elért eredmények alapján az U21-es gárda a negyedik, a női válogatott pedig ötödik lett az országok rangsorában.