Bartis Attila a Törzsasztalnál

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Február 23-án, pénteken 18 órától az Illyés Gyula Könyvesboltban (Teleki utca) a Várad folyóirat Törzsasztal sorozatának vendége lesz Bartis Attila író, fotográfus, drámaíró, A séta, A nyugalom, A vége című regények szerzője, akivel Kőrössi P. József beszélget.

Bartis Attila 1968-ban született Marosvásárhelyen, 1984 óta él Budapesten. Az utóbbi időben félévente ezt az életformát az indonéziai Jáva szigetire cseréli. Regényeit számos nyelvre lefordították. Magyar író műve még soha nem került németországi sikerlista élére, Bartis Attila A vége című regénye, amely egy fotográfus életének története, hónapokon át vezette az egyik legjelentősebb német sikerlistát.

„Ebben az ügyben a fotográfia mint eszköz, másodlagos. Maga az emberábrázolás az, ami problematikus. Mindig is az volt, és annak ellenére, hogy ma már valószínűleg sokan több képet készítenek egy nap, mint ahány szót leírnak, ma is problematikus. Teljesen mindegy, hogy teológiai vagy emberi jogi aggályaink vannak, az, hogy egy ember ábrázolható, soha nem volt evidens, és valószínűleg nem is lesz az.” (Részlet egy interjúból)

Bartis Attila kötetei közül A nyugalom, A vége, és a Kemény Istvánnal közösen írt beszélgető könyv, az Amiről lehet az est folyamán kedvezményesen megvásárolható.