A boldog herceg - a Lilliput Társulat bemutatója

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata új, A boldog herceg című előadásának bemutatóját március 3-án, szombaton 11 órától láthatják az érdeklődők az Árkádia Bábszínház nagytermében. A hatéves kortól ajánlott produkciót Oscar Wilde meséje alapján színpadra adaptálta és rendezte Vadas László.

A világirodalom talán egyik legszebb, legérzékenyebb meséje. A szeretetből fakadó önfeláldozás értelme a mai napig a szakirodalmak kutatási területe, egyesek szerint nem „normális” emberi reakció, mások szerint az empátia legmagasabb foka. Tény, hogy nehéz magunkévá tenni, sokkal kényelmesebb „kívülről”, megfelelő meghatottsággal szemlélni, mert nehéz felnőtt fejjel megérteni. Azért, mert a felnőtt mérlegel, számol, értékel, néha már elfelejti az ösztönös, őszinte reakcíókat. Elfelejti, hogy ő is volt gyerek. A mese morális üzenete a gyermekeknek normális, a felnőtteknek felkavaró.

Szereplők: Birtalan Katalin, Németi Emese, Stéfán Bodor Mária, Szentpéteri Lenke, Csepei Róbert, Hanyecz Debelka Róbert, Lélek Sándor Tibor.

A premierre helyeket a Szigligeti Színház jegypénztáránál lehet foglalni. A színházi pénztár nyitvatartási ideje: hétfőtől péntekig 14-19 óra között, valamint egy órával az előadások előtt.