Lelkigyakorlat, koronagyűlés, ájtatosság, szentségimádás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Lelkigyakorlat az Érmelléken

Karácson Tibor, az Erdélyi Mária Rádió igazgatója tart nagyböjti lelkigyakorlatot az Érmelléken március 7–9. között: 7-ém, szerdán Érkeserűben, 8-án, csütörtökön Éradonyban, 9-én, pénteken pedig Értarcsán. A szentmisék mindhárom településen 17.30 órakor kezdődnek.

 

Papi továbbképző Nagyváradon

Március 8-án, csütörtökön 10 órai kezdettel az Egyházmegyei Pasztorális Központ irodájában (Kanonok sor 13. szám) szervezi meg a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség az idei első papi továbbképzőt (koronagyűlést). Ebből az alkalomból Nagyváradra érkezik az egyházmegye papsága. A koronagyűlés előadója Fábry Kornél, a Nemzetközi Eukarisztikus Kongresszus főtitkára, aki a kongresszus előkészületi munkálatairól, céljairól fog majd beszélni.

Ifjúsági szentségimádás a Katalin-telepen

Minden hónap második csütörtökjén ifjúsági szentségimádást tartanak a fiatalokkal és a fiatalokért Nagyváradon a Katalin-telepi plébániatemplomban. Március 8-án, csütörtökön 19 órakor nagy szeretettel várják a lazarista atyák mindazokat, akik a Krisztus jelenlétében fellelhető örömet és békét keresik. A szentségimádás után kötetlen beszélgetésre, teázásra várnak a szervezők mindenkit a plébánia közösségi termébe.

24 óra az Úrért

Március 9–10-én, nagyböjt negyedik vasárnapja előtti pénteken és szombaton Nagyváradon a székesegyházban és a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban (Szent László-templom) szervezik meg a 24 óra az Úrért elnevezésű ájtatosságot. A székesegyházi program pénteken 17 órakor szentségimádással kezdődik, és szombaton 18 órakor szentmisével ér véget, a nagyvárad-újvárosi program pénteken 17 órakor szentmisével kezdődik, és szombaton 17 órakor szentmisével ér véget.

Szentségimádás Nagyszalontán és Újtasnádon

Március második vasárnapján, 11-én Nagyszalontán és Újtasnádon lesz a híveknek lehetőségük az egyházmegye örökös szentségimádásába bekapcsolódni.