Hídavatás – szalontai bemutató

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A Hídavatás a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttesének projektje, melynek lebonyolítása Bihar megye vidéki középiskoláival való szoros együttműködésben zajlik. A projekt célja egy, a Bihar megyei amatőr néptáncegyüttesek bevonásával létrehozandó táncszínházi előadás színpadra állítása Arany János balladáiból a Színház az iskolában, iskola a színházban elnevezésű nevelési program keretében. Nagyszalontán az Arany János Elméleti Líceum a Szigligeti Színház partnere e program megvalósításában.
A Nagyvárad Táncegyüttes művészei a vállalkozó kedvű fiatalokkal közösen a néptánc, a népzene és a népi játékok felhasználásával tesznek kísérletet arra, hogy színpadra álmodják Arany János balladáinak hangulatát, így állítva emléket a 200 éve született költőóriásnak.
Az előadássorozat első eseménye, a Hídavatás nagyszalontai bemutatója lesz március 14-én, 17 órai kezdéssel, melynek a Zilahy Lajos Művelődési Ház ad majd otthont. Az előadásban közreműködnek a Toldi néptáncegyüttes és a Galagonya néptáncegyüttes táncosai, valamint a Nagyszalontai Arany János Elméleti Líceum diákjai. Az esemény megvalósításáért mintegy ötven személy dolgozik együtt.
A Hídavatás elnevezésű projekt támogatója a Bethlen Gábor Alap.