Tudományosan a környezetről

Pénteken délelőtt kezdődtek és szombaton fejeződtek be a Nagyváradi Egyetem környezetvédelmi és mezőgazdasági karán megtartott nemzetközi szimpóziumok. Környezetvédelmi kockázati tényezők és élelmiszerbiztonság témakörben, illetve Természetes erőforrások és fenntartható fejlődés címmel évente rendeznek nemzetközi tudományos tanácskozást, utóbbinak felváltva a házigazdája a váradi állami felsőoktatási intézmény és a Debreceni Egyetem. Az idén Nagyváradon volt a sor, és a tanácskozás alkalmából emlékeztek meg arról is, hogy a Bihari megyeszékhelyen 50 éve folytatnak mezőgazdasági kutatásokat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A hármas tudományos ülésszakot Cornel Domuţa, a kar tudományos titkára nyitotta meg, Sorin Curilă, az egyetem szenátusának tudományos titkára mellett Cornel Popa nemzeti liberális párti szenátor és Tamás János, a Debreceni Egyetem tudományos dékánhelyettese köszöntötte a megjelenteket. Mint elhangzott, a két egyetem 15 éve írt alá együttműködési megállapodást, kilencedik éve pedig közös szimpóziumokat szerveznek.
A megnyitót követően Tamás János tartott rövid előadást a lézeres szkennelésről (amit légi, földi, illetve mobil földi helyzetből végezhetnek), Cornel Domuţa pedig a Váradon 1961 óta működő kísérleti növénytermesztő állomásról tartott előadást.