Eb-re készülnek a lábteniszezők

November 21–24. között kerül sor a Lábtenisz Európa-bajnokságra, amelyen nagyszalontai játékosok is részt vesznek a román válogatott tagjaként. A hajdúvárosi Tengo Sportklub (elnök Szoreán László) három tagja, Georgel Bobiş (kétszeres felnőtt világbajnok egyéniben, Európa-bajnoki második és harmadik helyezett csapatban), Ács Krisztián (junior vb-első szintén egyéniben) és Páljános Zoltán (vb és Eb ezüst- és bronzérmes csapatban).

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A hazai bajnokságban első helyen állnak a szalontaiak (a Tengó és riválisa, a Kolozsvári Victory egyforma pontszámmal vezeti a tabellát), s nagy valószínűséggel az aranyérem sorsa a december közepén, Nagyszalontán sorra kerülő zárófordulóban dől majd el. Addig azonban Brassóban is rendeznek egy tornát. Utóbbira a hétvégén kerül sor, mivel a román válogatott a Cenk alatti városban edzőtáborozik az Eb előtt.
Az Észak-Cirpuson tartandó kontinenstornán Románia mellett kilenc válogatott jelezte még részvételét: Magyarország, Horvátország, Írország, Macedónia, Törökország, Észak-Ciprus, Oroszország, Moldova Köztársaság, valamint Szlovákia. Utóbbi nemzeti válogatott két év szünet után tér vissza a Nemzetközi Lábtenisz Szövetség (FIFTA) égisze alatt megrendezendő bajnokságba azt követően, hogy elfogadta a tagországok által javasolt szabálymódosításokat.
Az első helyért vívott harc rendkívül izgalmasnak ígérkezik, hiszen a favoritnak számító szlovákok mellett a románok és a magyarok is okozhatnak meglepetést a tornán. Georgel Bobiş világbajnokságon már kétszer volt első, ám Európa-bajnokságon még nem sikerült aranyérmet szereznie; a szalontai sportoló most elérkezettnek látja az időt arra, hogy a dobogó legfelső fokára álljon. Csapattársa, Ács Krisztián szintén esélyes az éremszerzésre, s nem kell elfeledkezni a válogatott egyik legtapasztaltabb emberéről, Páljános Zoltánról sem, aki számos nemzetközi csata részese volt már. A szalontaiak mellett a Kolozsvári Victory és a Ploieşti-i CSU játékosai alkotják még az Eb-re utazó román válogatottat.
Szoreán László, a csapat egyik edzője optimista, s reméli, hogy játékosai a legjobb formában szerepelnek majd az Eb-n. „Célunk, hogy minden számban érmet szerezzünk, s remélem, hogy a dobogó legfelső fokára is fel tudunk állni legalább egy számban. Évről évre nehezebb dolgunk van, hiszen új országok csatlakoznak a nemzetközi lábtenisz-mozgalomhoz, ráadásul az erőviszonyok kezdenek kiegyenlítődni. Több olyan válogatott, amely pár éve még nem jelentett volna akadályt, mára már kemény ellenféllé vált” – vélekedik a szakvezető.