Bibliaismereti vetélkedő Jankafalván

A hétvégén a jankafalvi református gyülekezetben rendezték meg az V. Egyházkerületi Bibliaismeretei Vetélkedő, amelyre kilenc református egyházmegyéből tíz csoport érkezett. A rendezvény kezdetén Kánya Zsolt Attila KRISZ-elnök, kerületi ifjúsági előadó tartott áhítatot, majd a magyarkéci, érszőllősi és margittai ifjakból összeállt zenészcsapat énekeltette meg a résztvevőket.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Az idén vezeték be, hogy az egyházkerületi nyertes a következő vetélkedőn automatikusan részt vehet, s ha ő nyerné meg az egyházmegyei szakaszt is, akkor abból a megyéből a második helyezett is továbbjut. Ennek a változtatásnak köszönhetően került be a kerületi szakaszba Érszőllős. A megmérettetés első körében 20 kérdésre kellett válaszolniuk a csapatoknak János evangéliuma és János levelei alapján, majd kis szünet után újabb 20 kérdés következett. Az idén először a zsűrizés két szintű volt: 5-en javítottak első körben, majd ketten felülvizsgálták a döntéseket. A harmadik felvonás a különdíjas játék volt, itt már nem tesztelés, hanem szórakoztatóbb formájú vetélkedés zajlott.
Az ízletes ebéd után az eredményhirdetésre került sor. A különdíjas játékot Érszőllős csapata nyerte meg, a fő vetélkedőn pedig Magyarkéc győzedelmeskedett immár negyedszer, második lett Érszőllős, a harmadik helyen pedig Kraszna csapata végzett.
El kell mondani, hogy minden csapat nagyon jól teljesített, néhány pontnyi vagy tizednyi különbség döntött csak a helyezésekről. Az első három csapat értékes könyvjutalmat és a Kánya Zsolt által felajánlott KRISZ-pólókat kapott az okleveleken kívül, de senki sem ment el üres kézzel, hiszen egy Bibliaolvasó Kalauz és egy Parker golyóstoll mindenkinek kijárt. Az i-re a pontot a Kolozsvárról érkezett Pont együttes felemelő, lendületes koncertje tette fel.