Karácsonyt idéző kiállítás

A multifunkcionális jelleggel működő érmihályfalvi Andrássy Ernő Helytörténeti Múzeum december elején is bizonyította nyitottságát a közösségi értékmentésre. Az amúgy gazdag és változatos történelmi leleteket, munkaeszközöket és népi viseleteket őrző intézményben szombaton képzőművészeti tárgyakat felvonultató kiállítás nyílt KOVÁCS ÉVA munkáiból.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A helybéli Marcsó József Képzőművészeti Kör tagja már számtalan alkalommal megmutatkozott a közönség előtt. Sokoldalú alkotót ismerhettünk meg benne, festészete egyéni látásmódot követ, mostani megmutatkozása során az üvegfestészettel és a kerámiával kísérletezett oly módon, hogy a közelgő karácsony hangulatát is belelopta a közönség elé vitt tárgyak mondanivalójába különböző díszítési technikák segítéségével. Kovács Éva elmondta, hogy tíz esztendeje műveli a tárgyfestészetet, évente kiállít szülővárosában, legutóbb Debrecenben a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ által indított Megyejárás elnevezésű program egyik meghívottjaként láthatta őt a művészetek iránt fogékony közönség. Nevéhez fűződik az idén felszentelt helyi görög katolikus templom tizenkét stációjának üvegfestészeti munkája.
A tárlatnyitón a méltató és értékelő gondolatokat Sütő Tímea magyartanár fogalmazta meg. Kovács Zoltán polgármester a látottak felidézte gyermekkori emlékeit osztotta meg a hallgatósággal, az idő távlatában még inkább megszépülő decemberi hangulatot hintett, ami a gyönyörű tárgyak közelében nem is tűnt akkora feladatnak. Akik a tárlat anyagában gyönyörködni akarnak, illetve e vidám tónusú kiállítás anyagának látványa által ráhangolódnának a közelgő ünnepekre, még e hét végéig megtehetik naponta 9–16 óra között.