Nagyszalonta bajnokcsapatai

Mi a szalontai sportolók legkedvesebb év végi slágere? Mondani sem kell, hogy a közismert angol dal a „We are the champions”, magyarul „Mi vagyunk a bajnok”. A lábtenisz Európa-bajnokságon szerzett aranyérmek után az országos bajnoki címért járó trófea is a hajdúvárosi Tengo SK vitrinjébe került. A város focicsapata szintén első helyen zárta az évet.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Félszáznál is több helyi sportkedvelő buzdította a szalontai lábteniszcsapatot a bajnoki címért vívott sorsdöntő összecsapáson a helyi Sándor Péter Sportcsarnokban. A tét nem volt kicsi, ugyanis a bajnoki serleg elnyeréséhez mindenképpen meg kellett nyernie legalább egyet a három mérkőzésből. A feszültséget a kétszeres világ- és Európa-bajnok Georgel Bobiş oldotta, aki megnyerte az egyéni küzdelmet, így már ekkor pezsgőt bonthattak a szalontaiak, bár még két meccs hátra volt.
A Tengo fő riválisának számító Kolozsvári Victory szintén szépen akart búcsúzni a bajnokságtól, s visszavágott a szalontaiaknak a párosok döntőjében, és a hármasok csatájában is mindet megtett azért, hogy valamelyest elrontsa a házigazdák ünnepi hangulatát. A közönség támogatását maga mögött tudó Georgel Bobiş–Ács Krisztián–Páljános Zoltán trió látványos játékkal hálálta meg a buzdítást, s győzelemmel búcsúzott a fordulótól és a bajnokságtól.
A győztes labdament után együtt örültek a játékosok és a szurkolók. A bajnokcsapat tagjainak és Sorean László edzőnek Török László polgármester gratulált elsők között. A sikerben szintén osztozott Dorian Olteanu, aki az év második felében sérülés miatt nem tudott ugyan pályára lépni, de hozzájárult az első hely megszerzéséhez. Szintén meg kell említeni Hanyecz Imrét, aki éveken át alapembere volt a Tengónak.

Nemzetközi szinten is a legjobbak
Az ünnepélyes eredményhirdetésen mindhárom érmes csapat tagjait megtapsolta a sportszerű szalontai közönség, amely persze a helyi kedvenceket éltette hosszasan. A brazil származású Frederico da Luz Tavares, aki a Román Lábteniszszövetség technikai igazgatójaként levezette a díjátadást, bemutatta a szalontai sportkedvelőknek az Európa-bajnokságon két arany- és egy ezüstérmet szerzett válogatott tagjait. Közöttük volt a Tengo SK három már említett tagja is.
„Eredményes évet zártunk, hiszen a felnőtt és a junior csapat is országos bajnok lett, az Eb-n mindhárom számban dobogóra álltak sportolóink. Legalább ilyen fontos, hogy a klub gyermekcsapatának tagjai nagyon tehetségesek és szép jövő elé néznek, ez pedig az jelenti, hogy egyedüli romániai klubként az elkövetkező években is számíthatunk saját nevelésű lábteniszezőkre” – értékelte az évet a szalontai Tengo vezetője, Sorean László.
A bajnoki címvédők is a szalontaiak voltak, igaz, tavaly nem városuknak, hanem egy Prahova megyei községnek, Blejoinak szerezték meg az első helyet. Az idén változott a helyzet, a Tengónak sikerült beneveznie a bajnokságba, s meg is nyerte azt. A klub vezetői remélik, jövőre is a hajdúváros képviselhetik majd a hazai és a nemzetközi versenyeken. Utóbbi egyetlen feltétele, hogy elő tudják teremteni a részvételhez szükséges anyagi fedezetet. A felnőttek mellett a klub junior csapata is első lett az országos bajnokságban. A Bagosi István, Molnár Gyula, Vasile és Alex Sorean alkotta együttes a bajnoki aranyérem mellett a Román Kupát is elhódította.

Az Olimpia is első lett
A lábtenisz mellett még egy bajnokcsapata van a hajdúvárosnak, igaz, a labdarúgók alsóbb szinten és csupán az őszi idényben bizonyultak a legjobbnak. Az Olimpia VSK focicsapata magabiztosan vezeti a megyei másodosztályú bajnokság második csoportjának rangsorát. Szabó Loránd edző fiatal csapat mindössze egyszer kapott ki az ősz folyamán, így nagy esélye van rá, hogy megnyerje a bajnokságot, és ősztől a megyei első osztályba lépjen. Az együttesben több tehetséges labdarúgó is van, köztük Fodor Csongor vagy Éles Szabolcs, akik iránt magasabb osztályban játszó klubok is érdeklődtek.