Adományest a gyermekekért

A nagyszalontai RMDSZ gondozásában szombaton immár nyolcadik rendezték meg a hajdúvárosban az a jótékonysági estet, amelyen a résztvevő vállalkozók, jó szándékú, segítőkész lakosok közös erővel, összefogással segítették a dévai Szent Ferenc Alapítvány gondozásában élő gyermekeket, illetve annak a napközi otthonnak a működését, amely a város hátrányos helyzetű gyermekeinek támogatására jött létre.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A jótékonysági est meghívott vendégeit – Kelemen Hunor művelődési minisztert, az RMDSZ szövetségi elnökét, Bánki Erik fideszes országgyűlési képviselőt, a sport- és turisztikai bizottság elnökét, valamint Böjte Csaba ferences szerzetest, a Szent Ferenc Alapítvány elnökét – Török László polgármester, az RMDSZ hajdúvárosi szervezetének elnöke köszöntötte. „Megindító az a szeretet és gondoskodás amellyel önök megmozdultak egy jó ügyért, számos akadályt kellett leküzdeniük, hogy itt, ebben a teremben jelenlétükkel is bizonyságot tegyenek. …Van valami, ami miatt önök mindnyájan tért és időt legyőztek: önök hisznek az emberségben, hisznek az emberi szeretetben!” A polgármester köszöntő szavai után Böjte Csaba osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, majd Kelemen Hunor lélekmelengető szavai hangzottak el.
Az ünnepi beszédek után a Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekei léptek a színpadra, akik egy szívhez szóló karácsonyi műsorral mondtak köszönetet támogatóiknak. A hagyományőrzés jegyében folytatódott a gálaműsor, ugyanis a nagyszalontai Toldi néptánccsoport gyermekei ajándékozták meg a résztvevőket egy dunántúli ugrós és egy kalocsai tánc előadásával. Az adományest második részében átadták a szalontai RMDSZ-szervezet által 2010-ben megalapította a Bocskai-díjat.
Tavaly a nagyszalontai magyar iskola pedagógusi kara kapta meg a kitüntetést, az idén pedig a Toldi néptánccsoport örülhetett a megtisztelő elismerésnek. A díj társalapítója, Bánki Erik magyarországi törvényhozó ismertette a Bocskai-díj odaítélésének alapelveit és a kuratórium döntését, majd nagy örömmel adta át a díjazottaknak a város címerét ábrázoló bronzplakettet, a díszoklevelet, illetve 150 000 forintot. Hozzátette, hogy a néptánccsoport jövőre egy magyarországi és egy olaszországi utazáson is részt vehet. A díjazottak nevében Struber Éva óvónő vette át a kitüntetést.
Folytatásaként a nagyváradi Sotto Voce énekegyüttes produkcióját tekinthették meg a jelenlévők, majd az este talán leginkább várt momentuma, a támogatók jóvoltából összegyűlt pénzadomány átadása következett. A 16 500 eurót rejtő díszdobozt Kelemen Hunor szövetségi elnök adta át Csaba testvérnek és az alapítvány gyermekeinek, akik boldogan szaladtak fel a színpadra, hogy együtt örüljenek támogatóikkal a szép összegnek. A gálaműsor zárásaként a rendezvény sztárvendége, a magyarországi énekesnő, Szandi lépett adott nagy sikerű koncertet.