Szalontaiak eskütétele Csepelen

Advent második vasárnapján 41 nagyszalontai ünnepélyes keretek között tett állampolgársági esküt Csepelen, a Szent Imre téren felállított színpadon. Ezt követően az adventi koszorú második gyertyáját Török László, a hajdúváros polgármestere és Németh Szilárd, a testvérváros, Csepel polgármestere gyújtotta meg.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A nagyszalontaiak a városháza tanácstermében vehették át a magyar állampolgárságot igazoló okmányokat. Török László, Nagyszalonta polgármestere ünnepi beszédében többek között kiemelte: „Országot lehet építeni téglákból és kövekből, de nemzetet csak gondolatokból és tettekből. Az állampolgársági eskütétel egy olyan lehetőség a határon túliak számára, melynek segítségével megőrzik identitásukat”.
Németh Szilárd elmondta, annak, hogy az eskütételt advent második vasárnapjára időzítették, nem pusztán egyházi oka van: „2004. december 5-én az akkori magyar miniszterelnök és az őt támogató pártok lemondtak magyar testvéreikről. Mi itt Csepelen szimbolikusan szeretnénk megmutatni: a magyar nemzet egy és oszthatatlan”.
Az ünnepi köszöntők után Nagyszalonta legújabb magyar állampolgárai egy-egy szál virág és ajándékcsomag kíséretében sorra átvették az elöljárótól a magyar állampolgárságot igazoló iratokat, majd szeretetvendégséggel zárult az esemény.