Nyugdíjasok utószilvesztere

Jó hangulatú utószilveszteri mulatságot rendezett az elmúlt szombat este a margittai Nyugdíjasok Klubja. A több mint fél évtizede létrejött klubnak a Caritas Catolica margittai szervezete ad otthont, s a találkozókra süteménnyel és üdítővel várja a tagokat.

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Annak idején negyedszáz fővel alakultak meg, és taglétszámuk ma is e körül mozog. Heti rendszerességgel találkoznak, vasárnap délutánonként, egy kis beszélgetésre, tévénézésre, dalolásra. Vezetőjük, programszervezőjük Klemper Mária.
Az utószilveszter ötletét Kiss Károly helyi Caritas-vezető és Pocsaly Zoltán alpolgármester is nagyszerű ötletnek tartotta. A felszolgált vacsorát az intézetben készítették el, nagyobb részt saját alapból, az alpolgármester hússal, zöldséggel és tokaji borral járult hozzá az ünnepi menühöz. Az italokat és süteményeket a nyugdíjasok hozták. A szervezésben aktív segítséget nyújtott Bódis Noémi szociális munkás. Több mint félszáz vendég gyűlt össze, mivel meghívták a mulatságra a beutalt betegeket, a kártyaklub tagjait, akiknek szintén a Caritas ad helyet, valamint az intézet munkatársai. Nem hiányozhatott Pocsaly Zoltán és a Horváth János Társaság (HJT) elnöke sem. Az alpolgármester, Kiss Károly és Klemper Mária köszöntötte a szépkorú vendégeket és kívánt tartalmas, jó szórakozást. A hangulatfelelős Zsembinszki István, a HJT titkára volt, õ biztosította saját felszerelésével a talpalávalót, a repertoár zömében e korosztály slágereiből állt. Mészáros Piroska versekkel köszöntötte nyugdíjas társait. A finom vacsora elfogyasztása után korukat meghazudtoló hévvel kezdték el a táncot, a szervezők és a nyugdíjasok együtt szórakoztak. A tánc szüneteiben sort kerítettek a nótázásra is.
Sajnos egy váratlan és igen hosszúra nyúlt áramszünet – Margittán igen gyakori jelenség ez – véget vetett a mulatságnak. A következő nagyobb összejövetelt húshagyó kedden tartják, amelyre farsangbúcsúztató műsorral készülnek.