Hegyközszentmiklós

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kerékpár nyergében értékeink nyomában

Messzi tájakra utazunk szépet látni, miközben nem vesszük észre a bennünket körülvevő értékeket. Utóbbiak népszerűsítésére hirdette meg a Fedezzük fel Bihar megyét kerékpáron elnevezésű túrasorozatát a Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDMÜ) és a Bihar Megyei Tanács.

Múltmentő reformátusok Hegyközszentmiklóson

Árus Csongor László református lelkipásztor nyolcadik esztendeje pásztorolja a hegyközszentmiklósi gyülekezetet. A lelki munkán túl látható eredményei vannak ténykedésének: a termálstrand modernizálása után a templomot újították fel.

Egy falusi iskola múltjából…

„Mindenek felett az Istennek félelmét igyekezzék a tanító bécsepegtetni a tanítványai szívébe, annakutána pedig a feljebbvalók iránt való tiszteletre, engedelmességre, a jó erkölcsre, munkásságra, csinosságra, mind tanítási mind maga példája által szoktassa.

Tapinthatóvá tették a Himnuszt

Csobbant a víz, röppent a forgács, szoborrá vetkőztették az erdőlakó tölgyet. A hegyközszentmiklósi termálstrand adott otthont június végén a III. Partiumi Fafaragótábornak, ahová az elszakadt országrészekből és Magyarországról érkeztek a faszobrászok.

Tulajdonosváltás a székelyhídi strandon

A Böjte Csaba szerzetes nevével fémjelzett dévai Szent Ferenc Alapítvány megvásárolta a székelyhídi termálstrandot. A létesítmény július közepe óta várja a fürdővendégeket.

Étel-ital, ünnepi hangulat Létavértesen

Többpólusú, színes és változatos programokkal várták az érdeklődőket Létavértesen a márciusban megtartott Nemzeti Napra. Az V. pálinkaversenyen, illetve a házikalács- és kolbászversenyen a székelyhídiak és a hegyközszentmiklósiak is sikeresen szerepeltek.

Keresztény tábor a zene nyelvén

Hegyközszentmiklós termálstrandja ötödjére volt helyszíne az Érmelléki Református Egyházmegye ifjúsági zenei táborának az elmúlt héten.

Új vezetősége van a hegyközszentmiklósi közbirtokosságnak

Már beszámoltunk a hegyközszentmiklósi közbirtokosság körüli áldatlan állapotokról. A februári sikertelen menesztési kísérlet után a június eleji közgyűlésen váltották le az eddigi elnököt és titkárt, s ötfős vezetőséget választottak.

Hegyköszentmiklóson közbosszankodást jelent a közbirtokosság

Faluhelyen télvíz idején szinte megáll az élet. Az emberek a legszükségesebb házimunkák elvégzése után többnyire behúzódnak a házba erőt gyűjteni a látástól vakulásig munkához. Az elégedetlenség, a vélt vagy valós jogtalanság miatti sérelem azonban ilyenkor sem csitul. Ennek voltunk tanúi a februári hegyközszentmiklósi közbirtokossági taggyűlésen.

Gondoskodnak az idősekről Hegyközszentmiklóson

Az európai uniós pályázatoknak köszönhetően megyénkben is egyre több helyen létesülnek időseket ellátó otthonok. A kereslet nagy, a kínálat kevés, ami van, az is csak kevesek számára megfizethető. A házi idősgondozás lehet a megoldás, ennek jó példáját láttuk Hegyközszentmiklóson.

Oldalak