Hegyközszentimre

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Falunap kurucosan Hegyközszentimrén

Szeptember első harmadában tartották a III. Adorján-vári Népünnepélyt a Szalárd és Szentimre közötti vármaradvány előtt. Egyúttal falunapot is ültek az Imre hercegről elnevezett település lakosai.

Fedezzük fel Bihar megyét kerékpáron – A bor útja

A Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (Agenția de Management al Destinației Bihor) és a Bihar Megyei Tanács közös szervezésében június 10-én kerül sor a Fedezzük fel Bihar megyét kerékpáron elnevezésű eseményre. A kerékpár szerelmesei ezúttal az Érmellék és Berettyó-vidék jelentősebb szőlő- és bortermelő településeivel ismerkedhetnek meg, ezért a biciklis túra A bor útja nevet kapta.

Szentimrén borok vetélkedtek

Az évek során hagyománnyá vált borversenyek az idén sem maradnak el. Hegyközszentimre egyike a térség leghíresebb borvidékének, ahol példaértékű szőlőművelés folyik. Február első hétvégéjén tartották meg itt a borviadalt.

Adorján váránál gyülekeztek a hagyományőrzők

Először rendezték meg az Adorján Várnapi Népünnepélyt, amelynek apropóját az Adorján vár kurucok előtti kapunyitásának 312. évfordulója adta. A vármaradvány a Berettyó folyó töltése mellett található Szalárd és Hegyközszentimre határában.

Huszárrendezvényekkel indult az új év

A 2015-ös esztendő gazdag programsorozatot ígér a huszárhagyomány-őrzők számára. Az év első szombatján lómozgató téli portyán vettek részt, majd hajdú-kuruc-huszár közgyűlésre toboroztak. Aradra is várják a partiumi huszárokat, ahol március 15-én a Szabadság-szobornál tartandó ünnepségen vesznek részt.

Turizmusért is felel a lelkipásztor

A szentimrei dombok magasából majdnem szülővárosáig ellát KUCHARSZKI ZOLTÁN parókus lelkész. Nagyváradon született, tizenöt éve szolgál a közigazgatásilag Szalárd községhez tartozó hegyközi falu református egyházközségében.

Turisztikai központot avattak Hegyközszentimrén

„Könnyű támogatni és segíteni céljai elérésében azt a közösséget, amelynek tagjai együtt tudnak álmodni és tervezni” – hangsúlyozta KELEMEN HUNOR, az RMDSZ szövetségi elnöke, államelnök-jelölt Hegyközszentimrén az idegenforgalmi információs központ október 12-i, vasárnapi avatásán.

Gyermekotthonok lakóinak történelmi kirándulása

A Máltai Segélyszolgálat nagyváradi szervezete a Communitas Alapítvány támogatásával az elmúlt hétvégén magyar gyermekotthonokban élők részére szervezett találkozót, kirándulást, hogy megismertesse velük Szent István és fia, Szent Imre történelmi alakját, s bemutassa az emléküket őrző Bihar megyei településeket.

A minőséget ma is értékelik

Ur Zsigmond, a családjával közösen 1998 óta foglalkozik szőlőműveléssel, bortermeléssel. A család 17 hektáros szőlőbirtoka Hegyközszentimre határában húzódik, az innen szüretelt szőlő kerül pontos technológia és gondos kezek munkája nyomán a környékbeli, illetve a nagyváradi borkedvelők asztalára.