Festum Varadinum

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Művészetek a XXVI. Festum Varadinumon

Számos kulturális eseményt szerveztek idén a kéthetesre terebélyesedett Festum Varadinum során. Az alábbiakban említést teszünk néhány rendezvényről.

XXVI. FESTUM VARADINUM – NAGYVÁRAD, MÁJUS 7–21.

A Szent László-évre és a reformáció 500. évfordulójára való tekintettel kéthetesre terebélyesedik az idei Festum Varadinum. A május 7–21. közötti ünnepi eseménysorozat, illetve az elő- és utórendezvények programját alább olvashatják.

Nagy újítások a Festum Varadinumon

A Szent László-évre és a reformáció 500. évfordulójának ünnepére való tekintettel kéthetesre terebélyesedik az idei Festum Varadinum. Május 7–21. között számos kulturális eseményre várják az érdeklődőket. Mindemellett elő- és utórendezvények is gazdagítják a programot.

25. Festum Varadinum – Nagyvárad, 2016. április 17–24.

Egyházi események, művelődéstörténeti és történelmi kerekasztalok, iskolanapok, irodalom, klasszikus és könnyűzene, színházi előadások, kiállítások és idén először filmnapok várják a látogatókat április 17–24. között Nagyváradon a XXV. Festum Varadinum alatt.

Jubileumi Festum Varadinum a sokszínűség jegyében

Huszonötödik alkalommal szervezik meg Nagyváradon a Festum Varadinum rendezvénysorozatot. Az idén április 17–24. között tartják meg az ünnepségsorozatot, s lesznek érdekesnek ígérkező elő- és utórendezvények is.

Várad vendége volt Kovács „Kokó” István

Változatos programokat kínált a XXIV. Festum Varadinum rendezvénysorozat, a kulturális rendezvényeket sporttal egészítették ki. Ekkor járt nagyváradon Kovács „Kokó” István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó.

Varadinumoztak a gyermekotthonok lakói

Emlékezetes és tartalmas váradi látogatást szervezett a Partium Alapítvány több vidéki, egyházi fenntartású gyermekotthon lakójának a megyeszékhelyen a XXIV. Festum Varadinum hetében.

Kultúra, történelem és szórakozás a Festum Varadinumon

Május 3-án kezdődött és 10-én ér véget a XXIV. Festum Varadinum, a legnagyobb nagyváradi kulturális fesztivál. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete, a Varadinum Kulturális Alapítvány szervezői és a társult szervezetek, a történelmi magyar egyházak és civil szerveződések minden igényt kielégítő, változatos és tartalmas programot állítottak össze.

Minden Magyar Majálisa a Varadinum hetében

A Varadinum kulturális fesztivál utolsó két napja, május 9–10. az előző napok programjához hasonlóan tartogat izgalmas és értékes rendezvényeket. A május 3-tól 10-ig tartó XXIV. Festum Varadinum jövő szombati és vasárnapi programját fűztük össze.

Képkiállítás a barokk palotában

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szeretettel vár minden kedves érdeklődőt SÜTŐ PETRE ROZÁLIA grafikus- és festőművész, művészetpedagógus kiállításának ünnepélyes megnyitójára a XXIV. Festum Varadinum keretében május 4-én, hétfőn 17 órakor a nagyváradi római katolikus püspöki palota emeleti kiállítótermeiben.

Oldalak