vendégelőadás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Margittán kulturális hét lett a városnapokból

Öt év után idén végre birtokba vehették a nézők és az előadók a margittai felújított művelődési házat. Megnyitását a városnapokra – október 20–22. – időzítették, előtte kulturális napokat tartottak, így együttesen a rendezvények kulturális hétté duzzadtak.

Felavatják a felújított nagyváradi Szacsvay-szobrot

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének kezdeményezésére közadakozásból gyűlt össze a pénz a 48-as mártír jegyző, Szacsvay Imre nagyváradi szobrának restaurálására. A tavaly elkezdett munka végeztével március 11-én, pénteken 17.30 órakor avatják újra a műalkotást.

Forródrót Nagyvárad és Brasília között

Közel húsz éve, 1996 óta izzik egy virtuális forródrót Nagyvárad és a brazil főváros, Brasília között, akkor járt ugyanis először a dél-amerikai városban THURZÓ SÁNDOR JÓZSEF brácsaművész, az ismert nagyváradi zenészcsalád tagja.

Látványos vendégelőadás a várfalak között

A szervezők becslése szerint két-, két és fél ezren gyűltek össze a Festum Varadinum nyitónapján, vasárnap este a nagyváradi vársáncban, hogy megtekintsék a békéscsabai Jókai Színház vendégjátékát, a Monte Cristo grófja című musical.

„A politika tönkretesz” - A Köztársaság Nagyváradon

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház vendégszerepel Váradon május közepén a Köztársaság című előadással. Szálinger Balázs drámája 2012-ben elnyerte a Színházi Dramaturgok Céhe legjobb magyar drámának járó díját. Az előadás rendezője Telihay Péter. A május 14-én, kedden 19 órakor kezdődő előadásra jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-13 és 17-19 óra között. Jegyárak: 30 (központi páholyok), 25 (oldalpáholyok), 20 (zsöllye) és 10 lej (erkély).