2016

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Legyen könnyebb évünk!

Amikor olvasóink kezükbe veszik idei utolsó lapszámunkat, már túl leszünk a nehezén. Kiderül, ki vezeti az országot a következő négy évben, és elemezhetjük, mire számíthatunk. Egy kicsit megpihenhetünk.

A kultúra és az anyanyelv összeköt bennünket

Színesedik a Magyar Kultúra Ünnepének palettája. Nem csupán a program bővült, hanem Nagyvárad és Berettyóújfalu – mely városok magyar közössége immár 15 esztendeje együtt ünnepli a magyar kultúra napját – testvértelepüléseit, Debrecent és Margittát is bevonta a rendezvénysorozatba. A települések elöljárói január 18-án a váradi Fekete Sas-palotában megtartott sajtótájékoztatón hívták föl a figyelmet néhány eseményre.

Mertünk nagyot álmodni…

Érmihályfalván aláírták azt az energetikai megállapodást, mely alapján 2016-ra a tervek szerint egy 12 megawatt teljesítményű biomassza erőmű fog működni a városban. A dokumentumot Európa egyik legnagyobb energetikai berendezéseket gyártó és szerelő cége, a csehországi Ekol Brno Részvénytársaság és a Bihar megyei városban létrehozott Centrala Bioval Kft. tulajdonosai látták el kézjegyükkel. A beruházás összértéke eléri a 34 millió eurót.