honosítás

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Honosítás – túl a negyvenezren

Két éve indította el az RMDSZ Bihar megyei szervezete a segítő ügyfélszolgálatát a magyar állampolgárságot igénylők számára. Tavaly december elején elérte a negyvenezret azok száma, akik igénybe vették az ingyenes szolgáltatást.

Túl vannak a harmincötezren

Akárcsak tavaly a 25 ezrediket, a napokban felköszöntötték az RMDSZ Bihar megyei szervezetének székhelyén működő információs irodában azt a honfitársunkat, akinek harmincötezredikként segítettek a magyar állampolgárság igénylésében.

Érábrányban a szórványkaraván

Szórványprogramot hirdetett június közepén az RMDSZ Bihar megyei szervezete. Azóta hét településen fordultak meg szerdánként, hogy a szórványban élő magyarokat helyben segíthessék. Körútjuk során Érábrányba is eljutottak.

Emlékidézés Biharsályiban

Biharsályiban tartották a Bihar megyei RMDSZ szórványprogramjának hatodik rendezvényét. Az Információs Iroda munkatársai látogattak ki a megyeszékhelytől húsz kilométernyire lévő, Nagyürögdhöz (Nojorid) tartozó településre.

Fórum és ügyintézés Köröskisjenőn

Az RMDSZ Bihar megyei szervezetének nyári szórványprogramja a várakozásokon felüli sikerrel zajlik. Múlt héten a Sebes-Körös menti Köröskisjenőn (nem tévesztendő össze az Arad megyei Kisjenővel!) tartott honosítási ügyintézést a megyei RMDSZ-székházban működő Információs Iroda csapata. Ezzel egy időben Kéri Hajnal főtanfelügyelő-helyettes beszélgetett az érdeklődőkkel.

Gördülékeny az ügyintézés Szalontán

A hajdúváros RMDSZ székházában naponta tucatnyian fordulnak meg, vannak, akik a honosítás folyamatáról érdeklődnek, mások már a fordítandó iratokkal érkeznek, megint mások igazolványképet igényelnek, de olyanok is vannak, akik az elkészített iratcsomót szeretnék átnézetni az irodavezetővel, mások már a dossziéjuk leadása előtt időpontot kérnek a sarkadi hivatalba.