Varadinum

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Minden napnak meglesznek az érdekességei

Május 3. és 10. között tartják meg a XXIV. Festum Varadinum rendezvénysorozatot. Az idei Varadinum újdonságairól, különlegességeiről KONCSEK VADNAI ZITA, a Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke tájékoztatott.

XXIV. FESTUM VARADINUM – NAGYVÁRAD, 2015. MÁJUS 3–10.

Nívós és gazdag programmal várja a nagyváradi és máshonnani magyar közönséget a Varadinum ünnepségsorozat május első hetében. A Varadinum Kulturális Alapítvány a történelmi magyar egyházakkal, számos civil és ifjúsági szervezettel, tanintézettel, kulturális intézménnyel együttműködve minden korosztálynak és érdeklődési körnek változatos időtöltést kínál vasárnaptól vasárnapig.

Az égiek is pártolták a Varadinumot

Sikeresnek tartják a Festum Varadinum idei rendezvénysorozatát a szervezők, a változatos és magas színvonalú program megnyerte a váradi magyar közönség tetszését. SZABÓ ÖDÖN programkurátor értékelt.

Díjátadás és Antigoné a Varadinum záróünnepségén

A nagyváradi Szigligeti Színházban tartották meg vasárnap este az idei Festum Varadinum záróünnepségét. Két díjat tavalyi programokért, újításképpen pedig egy Varadinum-díjat néhány idei varadinumos közéleti, irodalmi eseményért adtak át. A díjkiosztás után a debreceni Csokonai Nemzeti Színház előadását tekinthették meg az érdeklődők.

Délutáni muzsika Lehártól Lady Gagáig

Akár táncra is perdülhettek a nagyváradi Fő utcán vasárnap délután korzózók: indulóktól szambáig, változatos dallamokkal szórakoztatta az arra járókat a nagyváradi és a kiskőrösi fúvószenekar a XXIII. Festum Varadinum záró napján.

A Bikini és a Kormorán Váradon

Épp idejében zárultak el az égi csapok és sütött ki a nap ahhoz, hogy szombaton este zavartalanul megkezdődhessen a Bikini együttes koncertje a nagyváradi Lotus bevásárlóközpont parkolójában. Utána a Kormorán együttes koncertezett.

Diákok a szabadságharcról

Hol sírjaink domborulnak címmel az idei Festum Varadinum rendezvénysorozatban is megtartották a Kárpát-medencei magyar középiskolások történelmi vetélkedőjét. Az idei téma az 1848–1849-es magyar szabadságharc, a forradalom leverése és megtorlása volt annak 165. évfordulója alkalmából.

Váradi honvédekre emlékeztek

A nagyváradi 4-es honvédek hősi helytállása a doberdói harcokban címmel tartottak vetítéssel egybekötött előadásokat a Festum Varadinum ünnepi hetében.

Gyermekrajzok a lovagkirályról

A Szent László, a lovagkirály elnevezésű, történelmi témájú nemzetközi gyermekrajz-pályázatra több mint ezer alkotás érkezett szerte a Kárpát-medencéből. A legjobb munkákból összeállított tárlat megnyitóját és a díjkiosztó ünnepséget csütörtök délután tartották meg Nagyváradon, a Gyermekpalotában.

Oldalak