Tibor Ernő Galéria

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Retrografika, avagy a véletlen játékai

BÁNYAI SZABADOS KATALIN nagyváradi festő, grafikus, a Tibor Ernő Galéria egyik alapítója, oszlopos tagja március 18-án töltötte be életének 75. esztendejét. A születésnapot egyéni retrospektív kiállítással ünnepelte meg a Kanonok sori pincegalériában.

Örömfestészet és barátság

Alkotókedv, vidámság, barátság – talán ezek a legfontosabb jellemzői a kismarjai nyári alkotótábornak, ahová a nagyváradi Tibor Ernő Galéria csapata immár negyedik alkalommal kapott meghívást. A táborban létrehozott munkákból augusztus 30-án nyílt kiállítás a Kanonok sori pincegalériában. A tárlat két hétig látogatható.

Váradi alkotók túrkevei kóborlása és kiállítása

A Tibor Ernő Galéria alkotói csoportja nemrégiben, legutóbbi kiruccanása alkalmával Túrkevére jutott el. Persze nem csupán azért, hogy megtekintse a helyi nevezetességeket, hanem hogy a képzőművészeti munkáikból összeállított tárlat megnyitóján részt vegyen.

Lelkész palettával

GAVRUCZA TIBOR nyugalmazott székelyhídi református lelkipásztor, az Érmelléki Református Egyházmegye volt esperese kivívta környezetének elismerését. Kétszer is tagja volt a Bihar Megyei Tanácsnak. Gyermekkora óta vonzza a képzőművészet, a festészet. Jó néhány éve tagja a nagyváradi Tibor Ernő Galéria (TEG) csapatának, s kollégái nemrég a TEG vezetőjévé választották.

Tavaszi zsongás Csóka László festményein

A szilágysági származású, Százhalombattán élő Csóka László festményeiből nyílt kiállítás a nagyváradi Tibor Ernő Galériában. A tárlat március 18-ig látogatható.

Téli tárlat újévköszöntővel

A nagyváradi Tibor Ernő Galéria alkotói csoportjának munkáiból nyílt kiállítás január 6-án. A Téli tárlat január 21-ig tekinthető meg.

Festeni, rajzolni, barátkozni öröm

A 3. Örömfestészet Kismarján elnevezésű alkotótáborban készült munkákból nyílt kiállítás szeptember 9-én a nagyváradi Tibor Ernő Galériában. A tárlat szeptember 24-ig tekinthető meg. A Kanonok sori galéria és a kismarjaiak közötti kapcsolat az alkotás öröméről és a barátságról szól.

Tibor Ernőre emlékeztek

1885. február 28-án született Nagyváradon Tibor Ernő festőművész. Születésének 130. évfordulója alkalmából meghitt hangulatú emlékünnepséget tartottak február 28-án, szombaton a váradi Tibor Ernő Galériában.

Oldalak