sajtótájékoztató

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Nagy újítások a Festum Varadinumon

A Szent László-évre és a reformáció 500. évfordulójának ünnepére való tekintettel kéthetesre terebélyesedik az idei Festum Varadinum. Május 7–21. között számos kulturális eseményre várják az érdeklődőket. Mindemellett elő- és utórendezvények is gazdagítják a programot.

Hamarosan HolnapUtán

A kolozsvári, temesvári és sepsiszentgyörgyi színházak vendégjátékai mellett műhelymunka, tárlat és egyéb érdekességek várják mindazokat, akik április 6–9. között ellátogatnak a nagyváradi Szigligeti Színház által szervezett HolnapUtán Fesztivál ötödik kiadására.

Infinite Dance Festival 2016: főszerepben a tánc

Október 26–30. között második alkalommal szervezi meg a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese az Infinite Dance Festival tánc- és összművészeti fesztivált. Az esemény öt napja alatt öt helyszínen több mint húsz program várja az érdeklődőket.

Bolygók találkozása – a Nagyvárad Táncegyüttes és a Közép-Európa Táncszínház közös előadása

A Stabat Mater című táncoratóriumot április 16-án, szombaton 19 órakor mutatja be a Szigligeti Színház nagytermében a Nagyvárad Táncegyüttes és a magyarországi Közép-Európa Tánccszínház. Az előadást beharangozó sajtótájékoztató után az újságírók az aznap délelőtti próbára is bemehettek, s láthattak néhány jelenetet a táncoratóriumból, amelyek azzal kecsegtetnek, hogy újból egy szép és elgondolkodtató produkcióra számíthatnak a nézők.

Három nővér: fészkükből kiröppenni képtelen vándormadarak

Csehov nagyhírű drámáját, a Három nővért március 18-án, pénteken 19 órától mutatja be a nagyváradi Szigligeti Társulat. Ez lesz az évad utolsó nagyszínpadi bemutatója. Az előadásban egy különleges hangszer is megszólal, tudtuk meg a produkciót beharangozó sajtótájékoztatón.

Fejest ugrani a múltba

Zenés időutazásra invitálja közönségét a nagyváradi Szigligeti Társulat. A Boldogság expressz című új produkció premierje szilveszter este, december 31-én 19 órától lesz.

Yerma sorsa – új formanyelv és megzenésített versek

A Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese bemutató előadásra készül. A társulat első premierje ebben az évadban november 27-én, pénteken 19 órakor lesz a teátrumban. A Yerma–21 című mozgásszínházi előadás Federico García Lorca drámájából készült.

Bábos találkozóra készülődve

A II. Fux Feszt – Erdélyi Magyar Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja elnevezésű rendezvénysorozatot október 5–10. között szervezi meg a nagyváradi Szigligeti Színház. A programkínálat meglehetősen sokszínű, hiszen lesz magyar és japán népmese, kesztyűs bábjáték, gólyalábas utcaszínház, vásári bábjáték, Mátyás királyról szóló előadás, Kányádi-versek hangulatának megidézése bábszínpadon, rendhagyó irodalomóra A helység kalapácsáról és sok minden más. Megjelenik a színen Vitéz László, Hamupipőke, Aladdin, a hétfejű tündér.