püspökség

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

A katolikus püspökök meghívják a pápát Romániába

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség volt a házigazdája szeptember 26–28. között a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia őszi plenáris ülésének. Az eseményen a római és görögkatolikus püspökök tárgyaltak Nagyváradon, és ellátogattak többek között a várba is.

Saját székházában a református püspökség

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület új székháznak alapkövét 2014. október 24-én tették le. A Sulyok István (régen Hármas) utcán álló épületet április 17-én, a 25. Festum Varadinum nyitónapján adták át és áldották meg.

A görögkatolikus püspöki palota építése

Száztizenegy éve annak, hogy Nagyvárad központjában felépítették a görögkatolikus egyház ma is látható püspöki palotáját az előző, ugyanilyen rendeltetésű épület helyére. Az alábbiakban erre emlékezünk az előzmények felidézésével együtt.

Református püspökség épül

A Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK) a trianoni országcsonkolás után alakult meg Sulyok István akkori bihari esperes hathatós közreműködésével. Október 24-én tették le a Csűry István püspök által irányított egyházi közigazgatási egység székházának alapkövét a nagyváradi Sulyok István utcában.