magyar kultúra ünnepe

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Bolybély László könyvbemutatója Margittán

Nagy tiszteletnek és elismerésnek örvend Borbély László Margittán, ezt a város azzal is kinyilvánította, hogy díszpolgárává választotta. Az RMDSZ-es politikus megérdemelte ezt az elismerést, hiszen amikor „helyzetben” volt, mindig segítette a várost. Az Állami Lakásügynökség által építtetett lakásokból például a megyében Margittán van a legtöbb.

A kultúra és az anyanyelv összeköt bennünket

Színesedik a Magyar Kultúra Ünnepének palettája. Nem csupán a program bővült, hanem Nagyvárad és Berettyóújfalu – mely városok magyar közössége immár 15 esztendeje együtt ünnepli a magyar kultúra napját – testvértelepüléseit, Debrecent és Margittát is bevonta a rendezvénysorozatba. A települések elöljárói január 18-án a váradi Fekete Sas-palotában megtartott sajtótájékoztatón hívták föl a figyelmet néhány eseményre.

Könyvbemutató megemlékezéssel

Szomorúan szép eseménnyel kezdődött a magyar kultúra ünnepe Nagyváradon: január 20-án, kedden mutatták be a január 1-jén megboldogult Kordics Imre helytörténész Nagyvárad fontosabb utcái 1940–1944 című könyvét a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ zsúfolásig telt múzeumtermében. Az összejövetelen néhány jóbarát emlékezett meg a neves helytörténészről és munkásságáról.