állampolgárság

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Kettős állampolgárok Örvénden

Jelentős eseménynek számított az örvéndi magyarság életében, amikor az első 25 falubeli megkapta a magyar állampolgárságot. Az RMDSZ helyi szervezete és Sorbán Levente polgármester szervezésében egy kisbusz indult a magyarországi Körösszegapátiba, ahol az örvéndiek letették az állampolgári esküt. Az esemény Körösszegapáti kultúrotthonában történt. Tarsoly Attila ottani polgármester köszöntötte az örvéndi magyarokat, és kiemelte hűségüket, ragaszkodásukat a nemzetünk iránt.

Szalontaiak eskütétele Csepelen

Advent második vasárnapján 41 nagyszalontai ünnepélyes keretek között tett állampolgársági esküt Csepelen, a Szent Imre téren felállított színpadon. Ezt követően az adventi koszorú második gyertyáját Török László, a hajdúváros polgármestere és Németh Szilárd, a testvérváros, Csepel polgármestere gyújtotta meg.

Állampolgári eskü Sarkadon

Emlékezetes napra ébredt Nagyszalonta tizenegy polgára május 18-án, ugyanis ők ezen a napon Sarkad városában letették az állampolgársági esküt, s ezzel hivatalosan is megkapták a magyar állampolgárságot. Ők voltak azok, akik elsőként, már január első napjaiban leadták a helyi RMDSZ-iroda segítségével kitöltött irataikat Magyarországon.

Tempfli József leadta honosítási kérelmét

Tempfli József nyugalmazott nagyváradi római katolikus megyés püspök múlt pénteken Debrecenben adta le magyar állampolgársági kérelmét. Az egyházi elöljáró iratcsomóját az RMDSZ Bihar megyei székházában, a nagyváradi Fekete Sas-palotában működő Információs Iroda munkatársai állították össze.

Komolyan kell venni a bihariak akaratát

A Bihar megyei RMDSZ küldöttei – Szabó Ödön ügyvezető elnök, Nagy Miklós, a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős ügyvezető alelnök és Kucharszki Zoltán hegyközszentimrei református lelkipásztor – azzal a céllal járt a magyar fővárosban, hogy a Tisztelt Ház elnök-helyettesének átadja azt a harmincezer aláírást, ami az RMDSZ december végén és január elején gyűjtött.

Érszőllősiek kérelmei Létavértesen

Beke László, Érszőllős polgármestere nagyon jó, mondhatni baráti kapcsolatokat ápol Menyhárt Károllyal, Létavértes város polgármesterével. Ezért célszerűnek tartották ott beadni a honosítási kérelmeket. Az igénylőket a Biharország munkatársa is elkísérte.

Margittán is segítenek

A margittai RMDSZ teljes körű segítségnyújtást vállalt a honosítást igénylőknek. A szervezet székházában (Calea Republicii 2.) fogadják az ügyfeleket hétfőn, szerdán és pénteken 10–15 óra között. Fogadónapokon négy ügyintézővel dolgoznak, hogy minél többen és minél hamarabb elkészíthessék a dossziéjukat.