tanár

jordancheap4sale jordancheap4sale.com
growsunlight growsunlight.com

Két úton

TUNYOGI HAJNALKA serdülőkora óta egyszerre két úton halad, ütemesen lépkedve, nem tévesztve össze az irányt, nem mosva össze a célokat: fizika–kémia szakos tanár és tékvandóbajnok, illetve az utóbbi időben már „csak” edző. Mindkét útján derekasan helytáll, mondhatni, ez az ismertetőjele.

Tanít és vállalkozik

A margittai ANTAL ZSOLT ISTVÁN azok közé tartozik, akik legalább két vasat tartanak egyszerre a tűzben, hogy családjuknak jólétet, megélhetést teremtsenek. Ő két egyetemi diplomát szerzett, s egy ideje a földrajztanítás mellett saját céget is működtet.

Csécsi Nagy Imre orvos, tanár, mineralógus

Az Érmellék fia, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja debreceni professzorként, számos tankönyv és tanulmány szerzőjeként, különböző tudományágak magyar szaknyelvének megteremtőjeként jeleskedett.

A tanár ne mumus, hanem jó főnök legyen

Kovács Mihály gyermekkori álma az volt, hogy mozdonyvezető legyen, később a színészi pályával kacérkodott. Végül egyik tanára hatására a matematikát választotta. A Pedagógiai Főiskola matematika szakára felvételizett, s első év után, amikor gyakorlatra iskolákba jártak tanítani, rájött, teljesülhet az álma: tanárként maradhat örökké „iskolás.” Érbogyoszló, ahol évtizedekig tanított, második otthonává vált a Margittán élő pedagógusnak.

A fizika vigasztal és gyógyít

Interjú Rend Erzsébet fizikatanárral, a Horváth János Iskolaközpont aligazgatójával. A Hargita megyei Zetelakán született. Szülőfalujában végezte el az általános iskolát, tanulmányait Székelyudvarhelyen folytatta, majd a Bukaresti Egyetem fizika szakán diplomázott 1988-ban. Kihelyezéssel került a margittai általános iskolába, és hű maradt a tanintézethez az elmúlt tanév végéig, amelynek utolsó félévében az aligazgatói tisztséget is elvállalta. Az új tanévet a Horváth János Iskolacsoport fizikatanáraként és aligazgatójaként kezdte el.

Új aligazgató Margittán

Beiktatták a margittai általános iskola aligazgatói állásába Rend Erzsébet fizikatanárnőt. Ezt a tisztséget közel két évtizeden keresztül Chende György matematikatanár töltötte be, aki nemrég tragikus hirtelenséggel távozott el közülünk.